שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב, התייחס היום (רביעי) בטוויטר לסוגיית סיפוח בקעת הירדן על ידי ישראל ואמר כי אם מהלך שכזה ייושם, הדבר יגרום למכה הרסנית לפוטנציאל להחיות את המשא ומתן הישראלי-פלסטיני, ויפגע בפתרון שתי המדינות לשני עמים ובניסיונות לקדם שלום אזורי.
בתוך כך, בסקירת מצב של המזרח התיכון שהציגה אתמול תת-מזכ"ל האו"ם לעניינים פוליטיים, רוזמרי דיקרלו, במועצת הביטחון של האומות המאוחדות נאמר: "אני מעדכנת אתכם היום במתחים אזוריים מוגברים שמאיימים לערער עוד יותר את הסביבה הפוליטית והביטחונית ההפכפכה. מזכ"ל האו"ם היה ברור בקריאתו לכל המנהיגים לנקוט איפוק מרבי, והוא הדגיש כי העולם אינו יכול להרשות לעצמו סכסוך נוסף".
לדברי דיקרלו: "הסכסוך הישראלי-פלסטיני אינו חסין מפני המתחים באזור. האו"ם הצהיר בעקביות כי איננו יכולים לקוות להביא שלום בר-קיימא במזרח התיכון מבלי לנקוט פעולה נחרצת לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני ולהשגת פתרון של שתי מדינות המבוסס על החוק הבינלאומי, החלטות האו"ם הרלוונטיות והסכמים קודמים".
הבוקר פורסם תוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי בכירים בליכוד טוענים שראש הממשלה בנימין נתניהו פנה לבית הלבן כדי לקבל אור ירוק לקידום מהלך של החלת ריבונות ישראלית על בקעת הירדן לפני הבחירות, ואף לפני פרסום תוכנית המאה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
שר הביטחון נפתלי בנט התייחס לדברים וקרא לנתניהו בטוויטר לעבור לשלב המעשים: "הדיבורים על החלת הריבונות בבקעת הירדן, בשומרון וביהודה הם מבורכים. אך אלו, כאמור, בינתיים רק דיבורים. אני קורא לראש הממשלה להביא להצבעת הממשלה ביום ראשון הקרוב צו להחלת הריבונות, ואחר כך להביא את הצו לאישור הכנסת ביום שלישי. רק מעשים בפועל יקבעו".
גם יושב ראש ישראל ביתנו, חבר הכנסת אביגדור ליברמן, התייחס לסוגיה וכתב בפייסבוק: "אדוני ראש הממשלה עכשיו ברור יותר מאי פעם שאין לך שום קשר לא לימין ולא לשמאל. בקעת הירדן מעניינת אותך כקליפת השום. הדבר היחיד שמעניין אותך זו חסינות. אנחנו הגשנו הצעת חוק בנושא, ומי שדאג לסכל את החוק היו הליכוד וכחול לבן ביחד".