יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין צפוי להודיע עד תחילת השבוע הבא על מועד כינוס מליאת הכנסת לאישור הקמת הוועדות, ובהן ועדת הכנסת שתחל בדיונים בבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו לחסינות. בחדשות הערב דווח הערב (רביעי) כי מקורבי אדלשטיין אמרו ש"על אנשי הליכוד להשלים עם העובדה שמליאת הכנסת תכונס". הליכוד לא צפויה לעתור לבג"ץ כדי לבלום את כינוס מליאת הכנסת.
הקרב על החסינות | אדלשטיין צפוי להודיע עד יום ראשון על המועד שבו תתכנס מליאת הכנסת כדי לאשר את הקמת הוועדות השונות, ובהן ועדת הכנסת שתדון בחסינות נתניהו. על אף המחיר הכבד שהוא עלול לשלם, יו"ר הכנסת אומר בשיחות סגורות שאנשי הליכוד יצטרכו להשלים עם ההחלטה @YoavYoavkrak #חדשותהערב pic.twitter.com/YnsdxJYJGO
— כאן חדשות (@kann_news) January 15, 2020
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הבהיר היום בתשובתו לבג"ץ כי המשנה שלו עמית מררי, בת זוגו של היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון, אינה עוסקת בבקשת החסינות של נתניהו. מנדלבליט ציין כי מתוקף תפקידה השתתפה עורכת הדין מררי בישיבות שקיים בנוגע לתיקי החקירה נגד ראש הממשלה, והדגיש שהוא לבדו קיבל את ההחלטה על הגשת כתב האישום ועל תוכנו.
היועץ המשפטי לכנסת הגיש גם הוא את תשובתו לבג"ץ בנוגע לעתירה, ובה כתב: "יש לדחות את העתירה בעניין ניגוד העניינים. כל מטרתה של הטענה היא לפגוע בלגיטימיות מוסד היועץ המשפטי לכנסת, להרתיעו באופן אישי מלמלא את תפקידו ולנסות בדרך זו להביא לביטולה של חוות הדעת".
ביום ראשון עתרו הליכוד וחבר הכנסת מיקי זוהר לבג"ץ נגד ינון. בעתירה כתבו כי ינון "מצוי בניגוד עניינים חמור". מאוחר יותר באותו יום פרסם היועץ המשפטי לכנסת איל ינון את חוות דעתו בנוגע להקמת ועדת הכנסת שתדון בבקשת החסינות של ראש הממשלה. הוא קבע שיושב ראש הכנסת אדלשטיין לא יכול למנוע את כינוסה.
חוות הדעת פורסמה לאחר שבית המשפט העליון דחה את בקשת הליכוד למנוע את פרסומה. כמו כן, נכתב שאם הוועדה המסדרת תגבש הצעה בדבר הרכב הוועדות הקבועות, יוכלו הממשלה או 25 חברי כנסת לבקש את כינוס המליאה – ויהיה על אדלשטיין להיענות לדרישה זו.