היועץ המשפטי לכנסת איל ינון הגיש היום (רביעי) את חוות דעתו לבג"ץ בעניין העתירה שהגישו נגדו חבר הכנסת מיקי זוהר ומפלגת הליכוד, ואמר כי יש לדחותה. ינון ציין כי הטענה לניגוד עניינים שהוצגה בעתירה עלתה רק לאחר שחוות הדעת שפרסם בנוגע לחסינות ראש הממשלה בנימין נתניהו לא מצאה חן בעיני העותרים.
ביום ראשון הגישו חבר הכנסת מיקי זוהר והליכוד עתירה נגד חוות דעתו של ינון, העוסקת בשאלת האפשרות לקיים דיונים בבקשות חסינות בתקופת פגרת בחירות. בעתירה צויין כי היועץ המשפטי של הכנסת נמצא "בניגוד עניינים חמור" מאחר שבת זוגו, עורכת הדין עמית מררי, משמשת כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.
היועץ המשפטי לכנסת הבהיר כי "טענת ניגוד העניינים משוללת כל יסוד", הוא ציין כי חוות דעתו אינה עוסקת בשיקול הדעת של היועץ המשפטי לממשלה וצוותו, במסגרת ההחלטה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה. בנוסף, היא אינה עוסקת בפרוצדורה של דיוני החסינות עצמם, אלא "בנושאים פנים-פרלמנטריים מובהקים, הקודמים לדיון בבקשת החסינות עצמה".
ינון הוסיף כי מטרת העתירה היא לפגוע בלגיטימיות של מוסד היועץ המשפטי לכנסת ולהרתיעו באופן אישי מלמלא את תפקידו, ולנסות בדרך זו להביא לביטולה של חוות הדעת. היועץ חזר והדגיש כי עוד לפני שהוגשה העתירה, הוא לא התכוון לעסוק בדיוני החסינות עצמם או בשאלות פרוצדורליות שיתעוררו בזמן הדיונים.
גם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הגיש את תשובתו לבג"ץ בנוגע לעתירה נגד ינון. מנדלבליט ציין בתשובתו כי עורכת הדין מררי אינה עוסקת בבקשת החסינות של נתניהו. היועץ הדגיש כי הוא לבדו זה שקיבל את ההחלטה על הגשת כתב האישום כפוף לשימוע נגד ראש הממשלה.
מנדלבליט הוסיף כי מררי השתתפה מתוקף תפקידה בישיבות בנוגע לתיקי ראש הממשלה, לרבות בדיונים שבהם נבחן אם להגיש כתבי אישום כפוף לשמוע. בישיבות השימוע ובישיבות שבהן הוחלט להעמיד לדין את ראש הממשלה.
לאחר פרסום עתירת הליכוד וחבר הכנסת מיקי זוהר, היועץ המשפטי לכנסת פרסם את חוות דעתו ביום ראשון וקבע כי יושב ראש הכנסת יולי אדלשטיין לא יכול למנוע את כינוסה של הוועדה שתדון בחסינות נתניהו. כמו כן נכתב שאם הוועדה המסדרת תגבש הצעה בדבר הרכב הוועדות הקבועות, יוכלו הממשלה או 25 חברי כנסת לבקש את כינוס המליאה – ויהיה על אדלשטיין להיענות לדרישה זו.