מבקר המדינה מתניהו אנגלמן דוחה את הטענות שהשמיעו פקידים במשרדו על גניזה, עיכוב וצנזור של דוחות ביקורת על משרדי ממשלה וגופים ציבוריים ממניעים פוליטיים. "אף דוח ביקורת לא נגנז או צונזר", כתב המבקר בהודעה שפרסם היום (ראשון). "הנושא גם עלה לפתחו של בג"ץ, שדחה את העתירות על הסף וקבע חד-משמעית שאין כל עיכוב בפרסום הדוחות".
לדבריו, "אנו נפרסם את כל הדוחות שמלאכתן הושלמה. כאשר הם יפורסמו - ניווכח כולם שמדובר בדוחות מאוד משמעותיים ואפקטיביים שחושפים ליקויים משמעותיים והמלצות לגופים הציבוריים". אנגלמן התרעם על כך שהפרסומים על הביקורת נגדו "מציגים מצג שווא הפוגם באמון הציבור ובעבודת המשרד מול הגופים המבוקרים - וזאת טרם פורסם ולו דוח אחד לציבור".
הוא אף הודיע כי ביום שלישי הקרוב הוא יעביר למשרד ראש הממשלה 25 דוחות, שיפרסמו לציבור בתוך עשרה שבועות. הדוחות הללו כוללים התייחסות למשרדי ממשלה וגופים ציבורים שונים, בהם מערכת הביטחון, משרד האוצר, משרדי הבינוי והשיכון, משרד התחבורה, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, המשרד לשירותי דת, רכבת ישראל, חברת חשמל ועוד.
מבקר המדינה החדש מתניהו אנגלמן מוותר על תפקיד היועץ לענייני שחיתות במשרד, לאחר שהחליט שלא להאריך את כהונת מי שכיהן בתפקיד עד כה - עמיחי שי, ואת המשרה אייש אדם אחר שמוגדר כעוזר אישי של המבקר
— כאן חדשות (@kann_news) 12 ביולי 2019
פרשננו מרדכי גילת עם הפרטים ב-#השבוע pic.twitter.com/Szei2czIWO