סערת מינוי הפרקליטה: על מה העימות, ומה קורה עכשיו?

סערת מינוי הפרקליטה: מה קורה עכשיו?

אז של מי באמת הסמכות לקבוע מי יעמוד בראש הפרקליטות, ועל מה המהומה? עושים לכם סדר
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
שר המשפטים אמיר אוחנה וממלאת מקום פרקליט המדינה אורלי בן ארי
צילום:

הבוקר (שלישי) הודיע שר המשפטים אמיר אוחנה שבחר במשנה לפרקליטת מחוז מרכז, עורכת הדין אורלי בן-ארי גינזברג, לתפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה. זאת בניגוד להמלצת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלביט שאמר כי מינויה "חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות ולכן יש מניעה משפטית באישורו". אז של מי הסמכות למינוי הפרקליטה ומה יקרה אם המינוי יגיע לפתחו של בג"ץ? עשינו קצת סדר בבלגאן.

אוחנה: "ההתייעצות עם היועמ"ש לא אומרת שהוא הפוסק"

בינתיים, בריאיון לקלמן וסג"ל בכאן 11 הגן השר אוחנה על החלטתו וציין שגם בפרקליטות מרכז הוקפצה מישהי חמש דרגות כאשר מונתה פרקליטת מחוז מרכז חדשה. "למה קודמה רחל אבישר, שקפצה חמש דרגות, לפרקליטת מחוז מרכז?", תהה. "מה שמותר ליופיטר מותר גם לשור. לא יכול להיות שלהם יהיה מותר להקפיץ חמש דרגות למעלה, אבל באים אלי בטענות שהקפצתי את בן ארי שתיים".

עוד הוסיף אוחנה כי הוא בדק את החוק ומצא שהוא לא מחויב להקים ועדת איתור כשמדובר במינוי זמני של ממלאת מקום לשלושה חודשים. "באתי אל מנדלבליט לפני חודשים ואמרתי לו בוא נקים ועדת איתור לפי הנוהל. הוא אמר שאין צורך בגלל שמדובר בממשלת מעבר", סיפר.

לדבריו, "פתחתי את החוק וראיתי כי בסמכותו של השר בהתייעצות עם נציב שירות המדינה – כלומר אני לא חייב את הסכמתו – והתייעצתי איתו וגם עם מנדלבליט. ההתייעצות הזאת לא אומרת שהוא הפוסק. אני יכול לקבל ויכול גם לא לקבל. זה לא פרקליט המדינה. לתקופה של שלושה חודשים לא ייגרם נזק או אסון לאורלי בן ארי שהיא מכל המועמדים הכי מתאימה בעיניי".

הפופולריים