גורמים במשרד מבקר המדינה זועמים: אנגלמן אוסר לשתף פעולה עם המשטרה בנושא שחיתות

זעם על המבקר: אסר שת"פ עם המשטרה בנושא שחיתות
אנגלמן הוציא באחרונה הנחייה האוסרת על עובדי משרדו לשתף פעולה עם המשטרה במלחמה בשחיתות הציבורית והשלטונית כפי שהיה מקובל אצל מבקרי המדינה הקודמים
מחבר מרדכי גילת מחבר מרדכי גילת
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, הוציא באחרונה הנחייה האוסרת על עובדי משרדו לשתף פעולה עם המשטרה במלחמה בשחיתות הציבורית והשלטונית, בניגוד למקובל אצל מבקרי המדינה הקודמים. כך פורסם היום (שני) בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב. ההחלטה מעוררת זעם רב בקרב בכירים במשרד המבקר הטוענים כי ההחלטה תיפגע בקידום חקירות סמויות ובקבלת מידע שיעשיר את דוחות המבקר בפרשיות רגישות. 

לאורך שנים פעלו שני צירי עבודה במשרד המבקר:  בציר האחד הוכנו דוחות וכאשר התגלו חשדות למעשים פליליים הוער החומר ליועץ המשפטי לממשלה. בציר השני חומר שהגיע למבקר תוך כדי בדיקה או מאזרחים, ושהמבקר גילה שאפשר לפתח אותו לכדי חקירה פלילית, היה עובר לידי המשטרה.

במקביל המשטרה נהגה להעביר לידי המבקר תיקים שבדקה ושלא המריאו לכדי עבירה פלילית אבל יכלו לסייע למבקר בחקירת היבטים ציבוריים של חקירה. הדבר מצטרף לביטול משרת היועץ למלחמה בשחיתות במשרד המבקר שהיה בדרך כלל איש משטרה לשעבר. 

בחירת העורכת