עצרת האו"ם האריכה אמש (שישי) בשלוש שנים את המנדט של אונר"א, סוכנות האו"ם לסיוע לפליטים פלסטינים. ההחלטה אושרה ברוב מוחץ של 169 מדינות. תשע מדינות נמנעו, רק ישראל וארה"ב התנגדו.
יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, בירך על הארכת המנדט של אונר"א ואמר כי זה "ניצחון לחוק הבינלאומי ולזכויותיהם של הפליטים הפלסטינים". גם בחמאס הביעו שביעות רצון ואמרו כי ארצות הברית נחלה תבוסה.
אונר"א, שהוקמה ב-1949, מעניקה שירותי חינוך, בריאות ועוד לחמישה מיליון פליטים רשומים בגדה המערבית, ברצועת עזה, במזרח ירושלים וכן בירדן, לבנון וסוריה. בשנה האחרונה סובלת הסוכנות מקשיים כלכליים, בעקבות עצירת מימונה של ארצות הברית – המממנת הגדולה ביותר שלה – בסך 360 מיליון דולר בשנה. ארצות הברית וישראל מאשימות את הסוכנות בהסתה נגד האחרונה.
בחודש שעבר התפטר מזכיר אונר"א, פייר קרהנבול, ברקע חקירה המתנהלת נגד צמרת הארגון בחשד לשחיתות. קדמו לו שני בכירים שכבר עזבו את הארגון על רקע הטענות. קרהנבול עצמו חשוד שמינה לתפקיד ששכרו 200 אלף דולרים אישה שניהל עמו רומן. נוסף על כך, במסמך מסווג של אונר"א שנחשף בשעתו באי-פי, נכתב כי קרנבול ובכירים נוספים היו מעורבים בשורת מעשי שחיתות, ועסקו בין השאר בפעילות מינית בלתי הולמת ונפוטיזם. בתקופה האחרונה, כמה מדינות הודיעו כי הן מקפיאות את הסיוע לארגון על רקע הטענות לשחיתות.