"נתניהו לא היה כזה": ההתמודדות בליכוד והחזית נגד מערכת החוק

"נתניהו לא היה כזה": החזית נגד מערכת החוק

ההתמודדות על ראשות הליכוד, לראשונה מזה שנים, פורצת בשבוע שבו התייצב רובה של המפלגה בחזית אחת מול מערכת אכיפת החוק והצמרת המשפטית. רוב בכירי הליכוד העדיפו להיעלם ולא להיות באף אחת מהחזיתות
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הליכוד
צילום: הליכוד

ההתמודדות על ראשות הליכוד, בפעם הראשונה אחרי שנים, פורצת בשבוע שבו התייצב רובו של הליכוד ובמידה רבה הימין כולו בחזית אחת מול מערכת אכיפת החוק והצמרת המשפטית. אבל רוב בכירי הליכוד העדיפו להיעלם ולא להיות חלק באף אחת מהחזיתות האלה.

שר המדע אופיר אקוניס מהליכוד, העיתונאי ואיש הרדיו אריה גולן, שר המשטרה לשעבר מהליכוד רוני מילוא, והסופרת שהנחתה את ההפגנה נגד "ההפיכה השלטונית" - גלית דיסטל-אטבריאן, ניסו להסביר אם ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לקץ דרכו.

השר אקוניס נמנע מלהגיע להפגנה ביום שלישי. "שר לא צריך ללכת להפגנות, דרכו להשפיע היא באמצעות פעילות במשרדו, בממשלה ובכנסת" אמר אקוניס לירון דקל במסגרת "שיחת השבוע". רוני מילוא ראה את היעדרות השרים מההפגנה כביטוי לעצמאותם מנתניהו: "הם הראו שהם כבר לא יס-מנים".

מילוא ואקוניס הסכימו גם על ההלגיטימיות של הקריאות לבחירות מקדימות במפלגה. "ביבי היה הראשון שקרא לפריימריז אחרי ששמיר הפסיד את הבחירות ב-92", אמר מילוא. אקוניס הזכיר שנתניהו גם התמודד בפריימריז מול יו"ר הליכוד בתחילת העשור הקודם אריאל שרון.

לעומתם, דיסטל-אטבריאן רואה את כוונותיו של סער כלא לגיטימיות: "בזמן הפיכה שלטונית צריך לצופף שורות". דיסטל-אטבריאן אימצה לחלוטין את הנראטיב שמוביל נתניהו על הפיכה שלטונית. "התקשורת, הפרקליטות, מנדלבליט ואלשיך קשרו קשר נגד נתניהו", אמרה.

"מה יבינו מנתניהו הצעירים? אל תאמינו לשוטרים, לפרקליטים, לשופטים"

שדר הרדיו הוותיק אריה גולן חושש שהמסרים המועברים על ידי נתניהו מערערים באופן בלתי הפיך את אמון הציבור ברשויות: "מה יבינו מנתניהו הצעירים? אל תאמינו לשוטרים, לפרקליטים, לשופטים". דיסטל-אטבריאן מודאגת יותר מאפשרות שנתניהו יפסיד במשפט ואז "כוחה של הפרקליטות יהיה בלתי מוגבל וכל הפוליטיקאים ירכינו בפניה ראש בפחד".

הפופולריים