הקשיים בהרכבת הממשלה: עדיין לא ידוע מתי בדיוק יחזיר ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא המדינה את המנדט להרכבת ממשלה, אך במפלגת כחול לבן נערכים לכך שנתניהו יעשה זאת כבר השבוע. במסגרת היערכות זו, צוות המשא ומתן של המפלגה נפגש היום (שלישי).
המאמצים להרכבת הממשלה: בכחול לבן נערכים לכך שראש הממשלה בנימין נתניהו יחזיר את המנדט לנשיא כבר השבוע. הדיווח של @YoavYoavkrak ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/f3s1MXsADD
— כאן חדשות (@kann_news) 15 באוקטובר 2019
מוקדם יותר היום פורסם בכאן חדשות כי גורמים בליכוד טוענים שנתניהו מחכה להצהרה פומבית של אביגדור ליברמן שיתנגד להקמת ממשלת מרכז-שמאל, שתישען על קולות הרשימה המשותפת מבחוץ, לפני שיחזיר את המנדט לנשיא. בדפי המסרים שהועברו לשרי הליכוד ולחברי הכנסת של המפלגה הם התבקשו לקרוא לליברמן להשמיע את ההתחייבות הזאת. לטענת הגורמים במפלגה, ברגע שליברמן יצהיר את ההצהרה נתניהו יחזיר את המנדט לנשיא.
יו"ר ישראל ביתנו התייחס היום לטענות בליכוד, ובסיור סיעתי בהרודיון אמר: "היחידי ששיתף פעולה לאורך שנים, מאז ימי ערפאת והמפגשים בוואי פלנטיישן, עם הח״כים הערבים והרשימה הערבית זה נתניהו. שמענו את חאג׳ יחיא מספר איך הוא נהנה לשתף פעולה עם מיקי זוהר ונתן אשל, וראינו וקראנו מאמרים של נתן אשל. אז כרגע היחידי שמשתף פעולה, גם בבחירת המבקר וגם בהקדמת חוק פיזור הכנסת, זה הליכוד ונתניהו".
על המגעים להרכבת ממשלה אמר יו"ר ישראל ביתנו: "אנחנו בכל אופן מחכים עדיין לתשובה מצוות המשא ומתן של הליכוד, על הבקשה שלנו להתחיל במפגשים ולגבש קווי יסוד המקובלים על רוב עם ישראל. לצערי התשובה עדיין לא הגיעה. אנחנו אכן נשמח לשמוע מראש הממשלה שהוא מפרק את גוש החרדים והמשיחיים שלו, ואז יש על מה לדבר".
שר החוץ ישראל כץ תקף הערב את ליברמן באירוע פוליטי בסוכה שבביתו בכפר אחים: "ליברמן ביצע התנקשות פוליטית בנתניהו ובליכוד, מיד בסיום מערכת הבחירות הקודמת, מתוך נקמנות אישית ורצון לרסק את הליכוד". עוד אמר כץ: "בעתיד אתמודד על ראשות הליכוד - אחרי עידן נתניהו".