יושב ראש מפלגת ישראל ביתנו אביגדור ליברמן קורא היום (רביעי) לאמץ את מתווה נשיא המדינה ראובן ריבלין ותומך בכך שבנימין נתניהו יהיה ראש הממשלה הראשון ברוטציה. במתווה לממשלת אחדות שפרסם הלילה קורא ליברמן להקמת צוות משותף לשלוש המפלגות - הליכוד, כחול לבן וישראל ביתנו ל"יצירת קווי יסוד ולאימוץ מתווה הנשיא".
לפי המתווה, ליברמן ממליץ כי רק לאחר מכן יצורפו מפלגות אחרות שיסכימו לקווי היסוד של ממשלת האחדות. "נתניהו חייב להיפרד מגוש החרדים משיחיים שהקים וגנץ חייב לקבל את מתווה הנשיא", כותב ליברמן.
"זה המתווה היחיד שיכול להוביל את מדינת ישראל להקמת ממשלה יציבה", כתב ליברמן והוסיף: "במידה וכל המעורבים יהיו מסוגלים להתגבר על כל המשקעים והאמביציות האישיות. בכל מקרה ולמען הסר ספק, ישראל ביתנו לא תצטרף לשום ממשלה צרה, לא של הגוש החרדי-משיחי בראשות נתניהו ולא לממשלת שמאל בתמיכת הרשימה המשותפת מבחוץ".
מהליכוד נמסר בתגובה: "המתווה של ליברמן לא מחדש שום דבר. ליברמן ממשיך להתחמק מלומר בקולו שהוא ומפלגתו יצביעו נגד – ולא רק ימנעו או יעדרו ממשלת שמאל בראשות גנץ שתשען על תמיכה חיצונית של המפלגות הערביות.
מכחול לבן נמסר: ״אנחנו מברכים ורואים במפלגת ישראל ביתנו, וביושב הראש שלה, שותפים לדרך ושותפים לקואליציה שתקום, ומקווים שתקום במהרה. מיד לאחר הבחירות קראנו לליכוד לבוא ולנהל משא ומתן ענייני ותכליתי קודם כל על קווי היסוד. לצערנו בקשתנו עד כה נענתה בבלוק. אנו מקווים כי הצעת ישראל ביתנו תהיה קריאת השכמה נוספת לליכוד להתעשת ולעשות את המעשה הנכון – לחשב מסלול מחדש ולבוא לשולחן הדיונים. כשיו״ר כחול לבן יקבל המנדט, נהיה מוכנים ליישם את השלב הראשון – ניסוח קווי יסוד ודיון בכלל הסוגיות הלאומיות שעל סדר היום״.