נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס לראשונה הלילה (שישי) לדיווח על ריגול ישראלי בוושינגטון: "איני חושב שישראל מרגלת אחרינו". טראמפ הוסיף בשיחה עם כתבים בבית הלבן כי הכל אפשרי, אך קשה לו מאוד להאמין שזה נכון. גורם ישראלי בכיר דחה אמש בשיחה עם כאן חדשות את הדיווח: "מדובר בעלילת דם בסגנון של הפרוטוקולים של זקני ציון".
אתמול בבוקר פרסם אתר האינטרנט האמריקני "פוליטיקו", שהממשל האמריקני גילה שבשנתיים האחרונות ישראל שתלה מכשירי האזנה סמוך לבית הלבן, ובמקומות רגישים אחרים ברחבי וושינגטון. עיתונאי "פוליטיקו" שפרסם את התחקיר אמר אתמול בשיחה עם כאן חדשות כי הוא עומד מאחורי הדברים שפרסם.
האלוף במיל' וראש המכון למחקרי ביטחון לאומי עמוס ידלין, אמר על הפרסום בפוליטיקו בריאיון לכאן רשת ב הבוקר: "לישראל וארה"ב יש יחסים מצוינים ושיתוף פעולה מודיעיני יוצא דופן. אף אחד לא ישקיע משאבי מודיעין במדינה שאפשר להרים טלפון לנשיא שלה. אני מתייחס לזה כפייק ניוז".
ראש הממשלה נתניהו הכחיש את הדברים בקולו כשנחת בסוצ'י, אליה הגיע לפגישה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין: "שקר וכזב. הבל מוחלט. יש לי הנחיה ברורה - לא אוספים מודיעין בארצות הברית, וההנחיה הזו נאכפת לחלוטין".
בתוך כך, טראמפ ציין כי "האיראנים רוצים להיפגש". הדברים נאמרו על רקע פיטוריו של היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון ביום שלישי. לפי יומיים דווח בסוכנות הידיעות בלומברג כי היועץ פוטר מכיוון שהנשיא שקל מהלך של הקלת העיצומים על איראן – דבר שאליו בולטון התנגד.
פיטורי היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון | האם נתניהו צריך לדאוג בעקבות פיטוריו של המתנגד הכי גדול בבית הלבן לפשרה עם האיראנים?@MoavVardi #חדשותהערב pic.twitter.com/X8VUVpc1pH
— כאן חדשות (@kann_news) 10 בספטמבר 2019
שר האוצר האמריקני סטיב מנוצ'ין אמר אתמול בריאיון לרשת CNBC האמריקנית כי לפי שעה טראמפ לא מתכנן להיפגש עם נשיא איראן חסן רוחאני. זאת בניגוד לדיווחים על פגישה שאמורה להתקיים בין השניים בשולי העצרת הכללית של האו"ם.