24 יום לבחירות: בית המשפט העליון פרסם הערב (ראשון) את הכרעתו בערעורי הבחירות שהוגשו, וקבע כי ברוך מרזל ובן ציון גופשטיין לא יוכלו להתמודד בבחירות הקרובות לכנסת. מועמדותו של גופשטיין נפסלה פה-אחד על ידי הרכב בית המשפט שמנה תשעה שופטים. מועמדותו של מרזל נפסלה ברוב דעות נגד דעתו החולקת של השופט נועם סולברג.
מנגד, בית המשפט העליון החליט פה אחד שלא לפסול את רשימת עוצמה יהודית ואת הרשימה המשותפת, שגם נגדן הוגשו ערעורים. את הערעור לבית המשפט נגד החלטת ועדת הבחירות בעניין פסילת הרשימה המשותפת הגישה עוצמה יהודית.
נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות קבעה בפסק הדין בעניין גופשטיין כי התמונה העולה מעיון בעשרות הראיות שהוצגו היא ברורה, חד משמעית וגלויה על פניה: "מדובר במופעים מחרידים של הסתה שיטתית לגזענות המופנים נגד הציבר הערבי".
בנוגע לברוך מרזל, דחתה הנשיאה חיות את טענתו כי מדובר בפליטות פה. לדבריה, היא מקבלת את עמדת היועץ המשפטי לממשלה לפיה מדובר בשיטת פעולה של מרזל, בה הוא מתנצל בכל פעם שהוא מבקש להתמודד לכנסת. "אל מול התשתית הראייתית הקשה שהוצגה בעניינו, מחוויר מאוד ניסיונו השלישי לשוב ולשכנע כי בכוונתו לשנות מדרכיו ולחדול מהתבטאויות ומפעילות שיש בהן משום הסתה מובהקת לגזענות נגד הציבור הערבי", אמרה.
השופט דוד מינץ, שבפעם הקודמת סבר שהיה צריך לפסול את רשימת רע"ם-בל"ד, אמר כי גם הפעם היה סבור שחבירתה של בל"ד למפלגות אחרות לא מכשירות את הרשימה המשותפת, אך פסיקת דעת הרוב גרמה לו להצטרף עתה להחלטה שאין לפסול את הרשימה.
גופשטיין הגיב לפסילתו ואמר: "בג"ץ שוב מוכיח שהוא סניף של מרצ. לשיטת שופטי העליון לקרוא לרצח חיילים זה בסדר אבל מלחמה בהתבוללות היא פסולה". מרזל אמר: "הארגונים הרפורמים ומפלגות השמאל התאחדו נגדנו. התשובה תהיה בקלפי".
מרזל הגיב גם הוא ואמר: "הארגונים הרפורמים ומפלגות השמאל התאחדו נגדנו מתוך הבנה שאנחנו נילחם למען מדינה יהודית ונקדם את ערכי התורה בכנסת. מבחינתם, פגיעה במפלגת עוצמה יהודית היא עוד דרך לפגוע ביהדות והתשובה לכל ארגוני השמאל וקרנות הרפורמים תהיה בקלפי".
מארגון עדאלה המייצג את הרשימה המשותפת נמסר בתגובה: "עוצמה יהודית יודעים היטב כי אין ולא היה להם ראיות כלשהן שמבססות אף לא אחת מן העילות הקבועות בחוק לפסילת הרשימה המשותפת. כל מטרתם היתה ליצור נסיבות בהן יוכלו להמשיך ולהשמיע את השקרים שהם טופלים על נבחרי הציבור הלגיטימיים של האזרחים הערבים ואת משנתם הכהניסטית. ההחלטה שהתקבלה הערב פה אחד, רק מוכיחה כי המניע של הערעור היה לא ענייני נועד רק לתת במה נוספת להשקפה הגזענית שעומדת ביסודה של בקשתם, לפיה אסור לערבים לבקש אזרחות שוויונית".
גם מפלגת העבודה-גשר בירכה על החלטת בית המשפט לפסול את גופשטיין ומרזל. "לאמירות חשוכות כאלה יש משמעות רבה, בעיקר כאשר מי שעומדים מאחוריהן הם נבחרי ציבור", מסרה. "היום קבע העליון שמדובר בניצול עוין של חופש הביטוי״.