ישראל וקוריאה הדרומית חתמו היום (רביעי) על הסכם סחר חופשי ביניהן אחרי משא ומתן ממושך. מדובר בהסכם הסחר הראשון של ישראל עם מדינה במזרח אסיה. בישראל מעריכים שהמהלך יגביר בתקופה הקרובה את הסחר בין המדינות, העומד כיום על שני מיליארד דולר וחצי ב-100 מיליון דולר נוספים בטווח המיידי. בהמשך צופים גידול משמעותי והוזלת מוצרים.
על ההסכם חתמו שרת המסחר של קוריאה הדרומית, יו מיונג הי, ושר הכלכלה והתעשייה אלי כהן שאמר: "קוריאה הדרומית היא שותפת סחר חשובה עבור מדינת ישראל. הסכמי סחר בינלאומיים ככלל, הינם בעלי חשיבות אסטרטגית לכלכלה הישראלית. הם מסייעים בהגדלת היקפי היצוא, בהוזלת חומרי גלם שמעלים את התחרותיות של היצואניות הישראליות וכן מהווים בשורה עבור הצרכנים הישראלים לאור כניסה של מגוון רחב של מוצרים ללא מכסים".
המו"מ על ההסכם נמשך זמן בגלל הסירוב הישראלי להחריג את יהודה ושומרון ורמת הגולן מההסכם, אך בסופו של דבר נאלצה להתפשר. בישראל מעריכים שההסכם יוביל לחתימה על הסכמים עם מדינות נוספות במזרח אסיה. ראש הממשלה בנימין נתניהו היה אמור להיות נוכח בטקס אך ביטל השתתפותו "מטעמי לוח זמנים", כך נמסר מלשכתו שהדגישה שבהמשך היום הוא צפוי להיפגש עם שרת המסחר מקוריאה הדרומית.
בעקבות אי הכללת רמת הגולן בהסכם שיגר ראש המועצה המקומית קצרין, דימי אפרצב, מכתב חריף לראש הממשלה ולשר וכתב לפני החתימה: "כוונת המדינה לחתום הסכם אזור סחר חופשי עם דרום קוריאה ללא רמת הגולן מעבירה מסר חד וברור לתושבי הגולן, לאזרחי ישראל ולעולם כולו, כי הגולן אינו חלק ממדינת ישראל והממשלה מוותרת על הגולן. זוהי פגיעה חריפה ולא מוצדקת בשוויון תוך הדרה של עשרות אלפי תושבים".