כך פועל האיחוד האירופי למנוע פתיחת נציגויות רשמיות בירושלים

כך ימנעו באיחוד האירופי פתיחת נציגויות בי-ם

באיחוד ניסו לקדם מסמך רשמי שיקבע כי לא ייפתחו נציגויות בבירה, אך הווטו של צ'כיה והונגריה מנע את המהלך
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
השגרירות האמריקנית בירושלים
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בעקבות נסיונות מצד ישראל לגרום למדינות נוספות להעביר את השגרירויות שלהן לירושלים, בשנה האחרונה פתחו מספר מדינות החברות באיחוד נציגויות מסחריות או כלכליות בבירה – מקצתן נחשבות לחלק מהשגרירות שממוקמת בתל אביב.


באיחוד האירופי לא אהבו את המהלכים, והערב (רביעי) פורסם בכאן 11 כי לפני כחודש ניסה האיחוד האירופי לעגן בסעיף שיופיע במסמך רשמי כי "עד להסכם סופי בעניין ירושלים ימשיכו האיחוד האירופי והמדינות החברות בו לכבד את ההסכמה הבין לאומית – גם של מיקום הנציגויות הדיפלומטיות".

המסמך המדובר היה אמור להיות מוצג בפגישה רשמית בין האיחוד לבין נציגים מירדן בפגישה בחודש שעבר בבריסל. עיגון החלטה שכזו במסמך רשמי היה מקשה, וכמעט לא מאפשר, למדינות לפתוח נציגויות נוספות בירושלים – ובטח שלא להעביר את השגרירות שלהן לעיר. אבל שתי מדינות שלהן יש כבר נציגויות בירושלים – צ'כיה והונגריה – הטילו וטו על הסעיף, וכיוון שסעיפים מהסוג הזה דורשים קונצנזוס מלא מצד כל מדינות האיחוד – הסעיף המדובר לא הופיע במסמך הסופי.

בשנים האחרונות עושה ראש הממשלה בנימין נתניהו מאמצים לחזק את הקשר עם מדינות מרכז אירופה, הגוש המכונה V4 שמורכב מהונגריה, צ'כיה, פולין וסלובקיה, בטענה כי המטרה היא למנוע באמצעותן החלטות אנטי ישראליות באיחוד. המקרה הנוכחי מוכיח כי הקשר השתלם.

לכאן חדשות נמסר בתגובה משגרירות האיחוד האירופי בישראל, כי עמדת האיחוד והחברות בו בעניין ירושלים ברורה וידועה, מוסכמת על כל החברות פה אחד ולא השתנתה. עמדת האיחוד קובעת כי המדינות החברות והאיחוד ימשיכו לכבד את הקונצנזוס הבין-לאומי בעניין ירושלים, כולל בעניין מיקום השגרירויות שלהן, עד לפתרון מוסכם והסדר בין שני הצדדים.

הפופולריים