שרת המשפטים לשעבר איילת שקד התייחסה הבוקר (שישי) לסערה סביב דברי הרב שלמה אבינר לכאן רשת ב, לפיהם אין לנשים מקום בפוליטיקה, מחופשתה המשפחתית בחו"ל כתבה בטוויטר: "רק מזכירה שאישה יכולה לעשות הכול - גם לטייל, גם להיות אימא, גם לעמוד בראש מפלגה, גם בראשות עיר, גם (להיות) מנכ"ל חברה וגם לעמוד בראש מדינה".
שבת שלום מהרוקיז הקנדיים.
— איילת שקד ayelet shaked (@Ayelet__Shaked) 5 ביולי 2019
רק מזכירה שאישה יכולה לעשות הכל, גם לטייל, גם להיות אמא, גם לעמוד בראש מפלגה, גם בראשות עיר, גם למנכל חברה וגם לעמוד בראש מדינה. pic.twitter.com/yZK9SSE8XK
ראש ישיבת עטרת כהנים חתום יחד עם רבנים נוספים על גילוי דעת, שמשמעותו היא שאינם רוצים לראות את איילת שקד בראשות הבית היהודי. בריאיון אתמול לכאן רשת ב אמר הרב אבינר כי "עדיף לאבד מנדטים גם אם איילת שקד תביא יותר. היא דגולה מאוד, אבל איש איש על מקומו. אנחנו חושבים שצריך מפלגה דתית. צריך אנשים שכל חייהם זו התורה".
בריאיון נוסף, לתוכנית ערב ערב עם אורי לוי בכאן 11, התייחס הרב אבינר לדברים שאמר והבהיר כי אינו חוזר בו: "אני שמח שאומרים שאני דברים חשוכים. זו מחמאה גדולה כי אני מדבר מה שאני חושב ולא כדי למצוא חן בעיני אנשים. יש לנו חזון וצריך לקדם אותו".
במפלגת הבית היהודי אמרו אמש בתגובה לדברים: "אנו מאמינים שלנשים יש מקום חשוב בעשייה הישראלית. הבית היהודי היא המפלגה הראשונה שבנתה פורום נשים משמעותי המצמיח נשים מנהיגות וכ-45% ממתפקדי הבית היהודי הן נשים. כמו כן, במפלגה יש שריון לנשים על מנת לקדם ייצוג הולם וראוי בכנסת. הציונות הדתית מורכבת מגוונים ומתפיסות שונות אבל בשעת מבחן אנו יודעים להיות תחת מפלגה אחת".
האזינו לריאיון עם הרב שלמה אבינר בכאן רשת ב
נפתלי בנט, שותפה לשעבר של שקד להנהגת מפלגת הימין החדש, הגיב אתמול בחריפות לדברי הרב. "אם למישהו היה ספק למה צריך את הימין החדש, הנה התשובה", טען. "האמירות הללו מייצגות אחוז זעום בציונות הדתית וגורמות לחילול השם. כל מיזם שעשיתי בחיי, עשיתי לצד נשים מנהיגות ומוכשרות. בהייטק, בעשייה ציבורית ובפוליטיקה. מקומן של הנשים בפוליטיקה ובכל תחומי החברה אינו מוטל בספק".