ברקע תוכנית השלום של טראמפ והוועידה בבחריין, אמר היום (ראשון) שגריר מצרים בישראל, ח'אלד עזמי, בנאומו בכנס הרצליה כי לא ניתן לחכות לסיום הסכסוך בין הפלסטינים לישראל עד ששאר האתגרים באזור יסתיימו. "ההמתנה רק תעמיק את אי-היציבות", אמר.
הוא הוסיף כי יש לסיים את הסכסוך באמצעות "פתרון כולל וצודק שמבטיח את הגשמת שאיפותיהם של הפלסטינים להקים מדינה עצמאית בקווי 67', שבירתה מזרח ירושלים, ובאותה נשימה - יחד עם הגשמת שאיפותיה של ישראל לחיות בשלום ובביטחון".
לדבריו, הפתרון צריך להיות מבוסס על עקרון שתי המדינות, יוזמת השלום הערבית וההחלטות הבינלאומיות הקשורות לנושא. "החלופה לכך היא כאוס בלתי פוסק", קבע השגריר המצרי.
בבחריין חגגו השבוע את הוועידה הכלכלית, בלא השתתפותם של השושבינים העיקריים לסכסוך – ישראל והפלסטינים. הרשות הפלסטינית אף עצרה בליל שבת איש עסקים מחברון שהשתתף בוועידה, עם שובו לביתו. איש העסקים, סלאח אבו מיאלה, הוא אחד מ-15 אנשי עסקים פלסטינים שהשתתפו בוועידה, חרף התנגדות הרשות הפלסטינית. מאוחר יותר הוא שוחרר, מה שהביא את השליח האמריקני למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, לשגר על כך ברכה: "אנו מצפים להמשיך את השיחות שלנו עם כל מי שהשתתף בה וכל מי שרוצה עתיד טוב יותר לפלסטינים".