פרסום ראשון: רגע לפני הבחירות, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר היום (רביעי) באופן חריג לבצע קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה, בתקופה של ממשלת מעבר. זה קורה בעקבות פריצת התחזיות של הגירעון והבור ההולך ומתרחב בתקציב המדינה.
באופן חריג: היועמ"ש אישר לבצע קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה בתקופת הבחירות בעקבות פריצת יעד הגירעון. הקיצוץ מתוכנן לממן גם את יוזמת סבסוד הצהרונים@amit1tomer #חדשותהערב pic.twitter.com/LqMouI4cJZ
— כאן חדשות (@kann_news) 12 ביוני 2019
בדרך כלל בתקופת בחירות אי אפשר לבצע קיצוצים או להעלות מסים, אבל הפעם קבע היועמ"ש שגובה הגירעון עולה על השיקולים הפוליטיים ולכן ניתן לקיים קיצוץ רוחבי. הצעד הזה יוצג יחד עם גזרות נוספות לממשלה, והם יצטרכו לאשר את זה.
כל זה נעשה כדי לשמור על יעד גירעון סביר ב-2019, למרות הטלטלות הפוליטיות, וגם למטרה נוספת – סבסוד הצהרונים, דבר שאמור היה להתבטל בגלל הבחירות. כעת מנסים בכל זאת למנוע את המהלך. ישנן גזרות נוספות שנבחן כעת האם ניתן לקיים אותן בתקופת בחירות. גורמים באוצר אומרים לכאן חדשות: מנסים בכל זאת לייצר גזרות שיפגעו בכמה שפחות אנשים. הרשימה המלאה והתחזית המעודכנת של הגירעון יתפרסמו ככל הנראה מחר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון הודיעו הערב כי סיכמו על המשך סבסוד הצהרונים לשנת הלימודים הבאה. ההצעה תעלה לאישור הממשלה.