עסק או לא עסק בתיק המשפטים? הסתירות בדברי נתן אשל

עסק או לא עסק בתיק המשפטים? הסתירות בדברי אשל

מקורב רה"מ הוקלט: הצעתי לסמוטריץ' את התיק. אמש טען: לא היה דיון בנושא
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בצלאל סמוטריץ', נתן אשל
צילום: צילום: הדס פרוש, יונתן זינדל, פלאש 90

עסק או לא עסק? על פי תגובתו אמש (שני) של הממונה על המשא ומתן הקואליציוני ומקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נתן אשל, "נושא תיק המשפטים מעולם לא היה נושא לשיחה". אך לפי פרסום של חדשות 12 הערב (שלישי), אשל נשמע בשיחה מסביר מדוע לא קיבל בצלאל סמוטריץ' את תיק המשפטים, והתייחס לדיונים שהתקיימו במהלך המשא ומתן בנוגע לתיק.


בשיחה מתגלה כי בליכוד אמנם היו מוכנים לתת לחבר הכנסת מאיחוד מפלגות הימין את התיק הנכסף, ואף דנו בנושא בניגוד לטענות אשל בתגובה לפרסום כאן חדשות, שלפיו הוא הסביר לסמוטריץ' כי לא יוכל לקבל את התיק משום שהשר המיועד "יחזיק את עתידו המשפטי של ראש הממשלה בידיו".

אך ההסתייגות שבגללה לא הסכים סמוטריץ' לדבר, על פי הפרסום הערב, הוא שבליכוד ביקשו להשאיר את ראשות ועדת השרים לחקיקה בידיהם. "דיברנו על זה שראשות ועדת השרים לחקיקה היא קריטית לראש הממשלה, לתפקוד הממשלה כולה - ואנחנו לא יכולים להפקיד את הדבר הזה לחבר שהוא לא מהליכוד", אמר אשל על השיחה עם סמוטריץ'. "זה לא אישי נגד סמוטריץ' ולא קשור לסמוטריץ' בכלל, אלא לפוזיציה שהליכוד רוצה אותה לעצמו".

"אבל זה נאמר שרה"מ צריך את זה לא ברמה האישית אלא ברמה של ראש ליכוד, ראש ממשלה", הוסיף אשל. כשנשאל אם דובר על תיקון חוק החסינות לטובת נתניהו השיב: "לא היה שום סיפור חסינות... שאלתי אותו אגב אם יהיה מוכן לקבל את תיק המשפטים ללא ראשות ועדת החקיקה, והוא אמר לי לא".

וזו התגובה המלאה של אשל לפרסום בכאן חדשות: "נושא תיק המשפטים מעולם לא היה נושא לשיחה. אמרנו שלא יימסר לאף מפלגה וכך יהיה. המצאות של סיפורים אולי עושים טוב למי שלא מקבל את מבוקשו אבל לאמת אין להם קשר".

הפופולריים