הצעת החוק לפיזור הכנסת אושרה בוועדה לקריאה שנייה ושלישית

אושרה לקריאה שנייה ושלישית ההצעה לפיזור הכנסת

הוועדה דחתה עשרות הסתייגויות שהוגשו. בסביבתו של ליברמן מתייחסים להצעה שנחשפה בכאן חדשות: נדון בהצעה אם תובטח לנו שליטה ביעדי הגיוס
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הוועדה המיוחדת לחוק פיזור הכנסת
צילום: צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת

הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת החוק לפיזור הכנסת אישרה הערב (שלישי) את הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית. הוועדה דחתה עשרות הסתייגויות שהוגשו בתמיכתם של שמונה חברי כנסת מול התנגדותם של ארבעה. אם לא יימצא פתרון, הבחירות ייערכו ב-17 בספטמבר. 

להצעת חוק התפזרות הכנסת, הוכנסו תיקוני חקיקה עקיפים לחוק מימון מפלגות. על פי ההצעה, ייערכו תיקונים מקלים בתנאי ההלוואות שנטלו המפלגות לצורך מימון הבחירות לכנסת ה-21. היועץ המשפטי של הוועדה העלה חשש ממצב בו מפלגה שמיוצגת בכנסת הנוכחית, תיטול הלוואה ולא תעבור את אחוז החסימה, ייתכן ולא יהיה מהיכן לפרוע את ההלוואה.

ההקלות בתנאי ההלוואות יהיו בדחיית החזרי הלוואות, היקף אחוזי הלוואות, מתן אפשרות נטילת הלוואה למפלגות חדשות כנגד ערבות בנקאית, וכן מתן אפשרות נטילת הלוואה למפלגה שלא נטלה הלוואה בבחירות האחרונות, לקחת הלוואה בעשרת ימים הקרובים, כאילו ההלוואה ניטלה לפני הבחירות. סעיף זה רלוונטי למפלגת כחול לבן שלא נטלה הלוואה. חשב הכנסת חיים אבידר ציין בדיון כי כתוצאה מתיקוני החקיקה המוצעים, החשיפה של הכנסת גדלה מ-62.5 מיליון שקלים ל-201 מיליון שקלים.


בחדשות הערב בכאן 11 פורסם הערב כי בסביבתו של יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, אמרו: "נדון בהצעה שנחשפה בכאן חדשות אם תובטח לנו שליטה ביעדי הגיוס. נבדוק אם ניתן ליישם את זה ולהעביר את זה לוועדה מיוחדת". בכירים במפלגות החרדיות האשימו כי "הונחה הצעת פשרה, אך ליברמן תוקע אותה".

יו"ר כולנו משה כחלון התייחס לביקורת על הצטרפות סיעתו לליכוד ואמר כי הוא לא באמת יכול לרוץ לבד, אך הבטיח: "לא אקבל תכתיבים, אשמור על עצמאות מוחלטת בנוגע לממלכתיות ושלטון החוק. כולם מבינים שמפלגתי ספגה מכה אנושה בבחירות ואין לנו את המשאבים הדרושים להתמודדות עצמאית בבחירות הבאות".

הפופולריים