על רקע המשבר בהרכבת הממשלה, והאפשרות של הליכה לבחירות חוזרות, ראש הממשלה בנימין נתניהו מקדם את המיזוג בין הליכוד למפלגתו של משה כחלון - כולנו. על פי ההסדר המסתמן בין הצדדים, יו"ר כולנו ייכנס למקום 5 בליכוד, ושאר חברי כולנו ייכנסו למקומות 15, 29 ו-35. מזכירות הליכוד אישרה הערב (שלישי) את ההצעה של ראש הממשלה.
נתניהו התייחס לצירוף של כחלון ואמר: ״יחד עם כחלון נגיע ל-40 מנדטים״. נתניהו הציע מוקדם יותר לח"כים בליכוד לקדם את "החוק הנורווגי המרובע" בכנסת הבאה, כפיצוי על הכנסת משה כחלון למפלגה. לפי החוק, ארבעה שרים מהליכוד יוכלו להתפטר ולהכניס ארבעה ח"כים שנותרו מחוץ לרשימה.
נשיא המדינה ראובן ריבלין התייחס היום לראשונה לקשיים בהרכבת הממשלה, ולאפשרות של בחירות חוזרות. ״עד מחר בחצות נתון המנדט להרכבת הממשלה בידיו של ראש הממשלה, ח״כ בנימין נתניהו", נמסר בהודעה מטעם בית הנשיא. "הנשיא ייאפשר לו למצות את הזמן שניתן לו בחוק כשהוא מקווה שלא נקלע, חלילה, למערכת בחירות נוספת".
עוד אמר ריבלין בנוגע לפניות אליו בבקשה להתערב בסוגיה, על מנת למנוע בחירות: "בסמכותה של הכנסת, על פי לשון אותו החוק ממש, להחליט על פיזורה. לאור זאת, הכנסת על חבריה, כנציגת הריבון, הוא העם, תישא בהשלכות ההחלטה בהמשך דרכה".
לפנות בוקר אושרה בקריאה ראשונה הצעת החוק לפיזור הכנסת, לאחר דיון סוער במליאה, ברוב של 66 חברי כנסת. תאריך הבחירות שנקבע הוא ה-17 בספטמבר.
נציגת אגף התקציבים באוצר, ביאן ותד, אמרה היום בוועדה לחוק פיזור הכנסת כי "משמעות הצעת החוק לפיזור הכנסת היא עלות של לכל הפחות 475 מיליון שקלים שמצריכה מקור תקציבי שאין, והיום אנחנו בחריגה. על הממשלה להצביע על מקור תקציבי לכך וזה יהיה רק מצמצום פעילות הממשלה".
במסגרת הניסיונות להגיע לפתרון המשבר בהרכבת הממשלה, על רקע חוק הגיוס, יענקי קנייבסקי, נכדו של מנהיג הציבור הליטאי-חרדי הרב חיים קנייבסקי, הגיע לפגישה עם יו"ר ישראל ביתנו ליברמן מלווה ביועצו החרדי אבי אבוחצירה. נכון לשעה זו, הצדדים דנים בהצעת הפשרה בסוגיית חוק הגיוס, לפיה החוק יאושר בחקיקה רגילה, כשממנו יופרד נספח היעדים. אלה יאושרו בתקנות.