"זו תיהיה טעות מצד הפלסטינים לא להצטרף לכינוס בבחריין": את הדברים אמר היום (רביעי) השליח המיוחד של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, בדיון שנערך במועצת הביטחון. גרינבלט הוסיף כי הבחירה האם להשתתף בוועידה נמצאת בידי הפלסטינים.
תוכנית השלום של טראמפ | השליח המיוחד למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט קרא לפלסטינים להגיע לוועידה הכלכלית שתיערך בבחריין: "זו תהיה טעות מצד הפלסטינים לא להגיע". האמריקנים מנסים לעודד אנשי עסקים פלסטינים להגיע לוועידה, כרגע לא נרשמות הצלחות בנושא@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/zvz3sDrnln
— כאן חדשות (@kann_news) 22 במאי 2019
וסילי נבנזיה, שגריר רוסיה באו"ם, אמר באותו הדיון כי הצעת הקרמלין לפגישה בין נתניהו לאבו-מאזן במוסקבה "עדיין על השולחן".
על רקע הפרסום הקרוב של החלק הראשון ב"תוכנית המאה" לשלום במזרח התיכון, התכנס היום דיון במועצת הביטחון שעסק, בין היתר, בסוכנות אונר"א. גרינבלט תקף את סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים הפלסטינים: "מאז הקמתה, ארצות הברית תרמה לאונר"א כשישה מיליארד דולרים, אך לא נעשתה שום התקדמות באיכות חייהם של הפלסטינים". גרינבלט הוסיף,"אנחנו צריכים להיות כנים, אונר"א נטשה את הפלסטינים, והם ראויים להרבה יותר מזה".
מוקדם יותר, הודיע הממשל האמריקני כי החלק הראשון של תוכנית השלום יתפרסם בחודש הבא ויתמקד בפן הכלכלי. לפי גורמים אמריקנים, החלק הכלכלי נועד לעודד השקעות בגדה ובעזה. עוד פורסם כי הממשל האמריקני מתכוון לכנס ועידה כלכלית בבחריין. גרינבלט קרא לפלסטינים להשתתף בוועידה, אך אומר כי הבחירה בידיהם האם להשתתף או לא.
מהצד הפלסטיני נשמעה התנגדות לוועידה ואף קריאה להחרים אותו. עם זאת, העיתונאי הבחרייני, עבדאללה אל-ג'ונייד, אמר אתמול בשיחה עם כאן חדשות כי הוא קורא לרשות הפלסטינית שלא להחרים את הוועידה. לדבריו, בחריין ומדינות המפרץ אינן רוצות לכפות על הפלסטינים דבר, אך עליהם להגיע לאירוע ולהביע את דעתם.
תוכנית השלום של טראמפ: ישראל צפויה לקבל הזמנה להשתתף בכינוס הכלכלי בבחריין. ארה"ב מנסה לגייס עשרות מיליארדי דולרים לפלסטינים בדגש על רצועת עזה. @gilicohen10 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/kTTZxsBYtl
— כאן חדשות (@kann_news) 20 במאי 2019
דובר נוסף בכנס של מועצת הביטחון היה שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלאדנוב, שהתייחס לוועידה גם כן: "יוזמה כלכלית היא חשובה, אך הפתרון לסכסוך הוא עדיין פתרון פוליטי". מלאדנוב הוסיף כי הרשות הפלסטינית נמצאת בסכנה בעקבות המשבר הכלכלי בו היא שרויה, שנגרם עקב סירובה לקבל את כספי המיסים המקוזזים.