"לפתרון בסוגיית שביתת האסירים יהיו השלכות חיוביות על ההבנות בין ישראל לפלגים בעזה", כך אמר היום (שלישי) מנהיג חמאס בעזה איסמעיל הנייה. כזכור אמש הודיעו האסירים כי שביתת הרעב בה החלו הסתיימה לאחר שהתנאים שלהם התקבלו.
משמעות ההסכם עם אסירי חמאס: פגיעה קשה ביכולת חמאס להוציא פיגועים מתוך הכלא. @roysharon11 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/oP95CwKxw2
— כאן חדשות (@kann_news) 15 באפריל 2019
בהקשר זה אמר היום הנייה בישיבה שהתקיימה לכבוד יום האסיר: "מה שהתרחש אתמול הוא ניצחון מכובד. בפעם הראשונה יהיו טלפונים ציבוריים בתאים של האסירים. זאת פעם ראשונה מאז 1967. מאז הם מדברים בטלפונים מוברחים. אמרנו למצרים שתהיה הסרה של המיסוך ושירכיבו את הטלפונים הציבוריים כדי שידברו את המשפחות שלהם".
הנייה אמר בהקשר של החשש שיעקבו אחר הניסיונות שלהם להוציא פעולות צבאיות מתוך בתי הכלא והבהיר כי להתנגדות אין צורך בכך והיא פוטרת את האסירים מכך: "אמרנו להם שירכיבו טלפונים ציבוריים ושישראל תאזין כמה שהיא רוצה".