הרשות הפלסטינית הטילה וטו על מעורבות אמריקנית בקידום פרויקטים כלכליים בשטחה, כך פורסם הבוקר (שלישי) לראשונה בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. בנוסף, ברמאללה סירבו לשלוח את שר האוצר הפלסטיני שוכרי בשארה לכינוס הכלכלי בדאבוס, שם הייתה אמורה להתקיים פגישה עם שר האוצר משה כחלון, אשר לבסוף בוטלה.
הביטול הגיע לאחר חודשים ארוכים, בהם נידונו פרויקטים כלכליים בין ישראל לרשות הפלסטינית. לקראת טקס החתימה על הסכמים כלכליים בין הצדדים, בשולי הפורום הכלכלי בדאבוס, הודיע שר האוצר הפלסטיני ברגע האחרון כי לא ישתתף בכינוס בשווייץ.
כבר לפני כחודש הודיע הצד הפלסטיני לכחלון כי הוא מתנגד להשתתפות שר האוצר האמריקני סטיב מנושין בכינוס, ולכל מעורבות אמריקנית בתהליך החתימה על ההסכמים בין ישראל לפלסטינים. כחלון התנגד לתנאי זה שהציבו ברמאללה. בעקבות כך, כל הפרויקטים הכלכליים שהיו אמורים לצאת לדרך לאחר החתימה המשותפת בדאבוס – הוקפאו לפי שעה.
בכיר באש"ף ל-@kann_news: ברמאללה שוקלים להפסיק את כל שיתופי הפעולה עם ארה"ב, לרבות הקשרים הביטחוניים, ומאיימים להשעות את התיאום הביטחוני-מודיעיני בין הרשות הפלסטינית לבין ה-CIA@DanaBenShimon2 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/JvrujQj63J
— כאן חדשות (@kann_news) 11 בספטמבר 2018
בריאיון ל"הבוקר הזה" אמר הבוקר כחלון כי "אבו מאזן מנהל מלחמה נגד העם שלו. זה התחיל בעזה, שם הרעיב את הפלסטינים. פה היו פרויקטים שהיו יכולים לקדם את חיי התושבים ביהודה ושומרון, אבל הם הטילו וטו ואני לא הסכמתי. ארצות הברית היא מדינה חשובה שיכולה לעזור.
"אני נפגשתי עם שר האוצר האמריקני סטיב מנושין והוא אפשר שהחתימה תתקיים בלעדיהם, ואמר לי 'תצאו רק עם האירופאים'. אבל אני לא הסכמתי, לפלסטינים אין מעמד להטיל וטו על האמריקנים". בכיר במשרד האוצר בירושלים הוסיף כי "שוב הוכח כי הפלסטינים אינם מחמיצים הזדמנות להחמיץ הזדמנות".
האזינו לתגובתו של כחלון לפרסום בכאן רשת ב