שגרירת אירלנד בישראל אליסון קלי, תזומן היום (שישי) לשיחת נזיפה במשרד החוץ, בעקבות החלטת הפרלמנט בדבלין לאשר בקריאה ראשונה הצעת חוק האוסרת לייבא מוצרים מההתנחלויות. בהודעה שפרסמה לשכתו של ראש הממשלה ושר החוץ בנימין נתניהו, נמסר כי "ישראל מביעה זעם על החקיקה נגדה בפרלמנט האירי שמצביעה על צביעות ואנטישמיות".
"במקום שאירלנד תגנה את סוריה שטבחה במאות אלפי אזרחים, את טורקיה על כיבוש צפון קפריסין, ואת ארגוני הטרור שרצחו אלפי אזרחים ישראלים, היא תוקפת את ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. בושה", נמסר מלשכתו של נתניהו.
דובר משרד החוץ הודיע כי "ההצבעה בפרלמנט האירי בעד הצעת חוק המפליל סחר עם ישראלים מהווה ביטוי של עוינות צרופה מצד יוזמיה וראויה לכל גינוי. מטריד ומאכזב כי יוזמי החוק האירי מתמקדים בהתקפה צבועה על ישראל, במקום להתמקד בדיקטטורות הטובחות באזרחיהן. זהו ביטוי מובהק של אפליה אובססיבית אותה יש לדחות בשאט נפש".
הפרלמנט של אירלנד העביר אתמול בקריאה ראשונה את החוק שמאפשר להחרים מוצרי התנחלויות. החוק יעבור לוועדה להכנה לקריאות נוספות. ממשלת אירלנד הצהירה שהיא מתנגדת לחוק, והיועץ המשפטי של הממשלה אמר כי החוק אינו חוקי - כיוון שהחלטה שכזאת נמצאת אך ורק בידי האיחוד האירופי.
גורם בממשלת אירלנד אומר לכאן חדשות כי הממשלה התנגדה לחוק, וממשיכה להתנגד לחוק גם כעת - בהמשך הליכי החקיקה שיחלו כעת בפרלמנט.