משרד החוץ הפלסטיני קורא לאיגוד השידור האירופי לחייב את ישראל לגנוז את כל חומרי הפרסום לתחרות האירוויזיון 2019 שצולמו בעיר ירושלים, "שנמצאת תחת כיבוש". משרד החוץ ברמאללה שלח איגרת שבה טען כי יש לכבד את זכויותיו של העם הפלסטיני ואת העקרונות של החוק הבינלאומי. המשרד קרא באיגרת ש"לא לאפשר לישראל לנצל את האירוע הבינלאומי הזה כדי לבסס את מפעל ההתנחלויות שלו וכדי לטשטש את אותה מציאות הקשורה להתנחלויות, את מדיניות האפרטהייד שלה ואת הפרותיה הנרחבות".
"הדבר הכי קשה היה לשיר על הבמה הזאת בפעם הראשונה בלי לבכות": קובי מרימי סיים את החזרה הראשונה לאירוויזיון בהתרגשות@shani_na #השבוע pic.twitter.com/MVnXtkJpdr
— כאן חדשות (@kann_news) 10 במאי 2019
באיגרת עוד נכתב כי יכולתו של איגוד השידור האירופי עשויה להשפיע על דעת הקהל העולמית שלא לקבל את מעשיה הלא חוקיים של ישראל, כך נכתב באיגרת. יש לציין כי לא מדובר באיגרת הראשונה שמשרד החוץ הפלסטיני שולח לאיגוד השידור האירופי בשל קיום אירוע האירוויזיון בישראל.