"החלטה חשובה": בישראל מברכים על החלטת גרמניה בעניין ה-BDS

"החלטה חשובה": בישראל מברכים על החלטת גרמניה
רה"מ נתניהו קרא למדינות נוספות לאמץ חקיקה דומה. השגריר באו"ם דנון: "מדובר בניצחון מוחץ לאמת ובהישג גדול במאבק נגד מכפישי ישראל"
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
BDS, תנועת החרם על ישראל
צילום: צילום: אי-פי

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (שישי) להצעת החוק שעברה בפרלמנט בגרמניה, המגנה את תנועת החרם על ישראל, ה-BDS, ומגדירה אותה כתנועה אנטישמית. "מעריך את הקריאה של הבונדסטאג להפסיק לממן ארגונים שפועלים נגד קיומה של מדינת ישראל", כתב נתניהו ברשתות החברתיות.

"אני מברך את הבונדסטאג הגרמני על ההחלטה החשובה שמכירה בתנועת החרם על ישראל (BDS) כתנועה אנטישמית ומכריזה שאסור לממנה. אני מקווה שההחלטה תביא לצעדים ממשיים, ואני קורא למדינות נוספות לאמץ חקיקה דומה", הוסיף ראש הממשלה.

גם שר החוץ ישראל כ״ץ הגיב: ״אנחנו מקדמים בברכה את החלטת הבונדסטאג, אשר התקבלה ברוב גדול, נגד תנועת ה-BDS. הפרלמנט הגרמני קבע כי מדובר בתנועה אנטישמית המקדמת חרם בלתי חוקי נגד ישראל. זהו צעד חשוב ואנו תקווה שגם מדינות אחרות באירופה תלכנה בדרך זו". השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר כי ההחלטה ההיסטורית מוכיחה ש"הפרצוף האמיתי של תנועת ה-BDS האנטישמית נחשף״. 

שגריר ישראל לאו"ם דני דנון בירך על ההחלטה ואמר כי מדובר בניצחון מוחץ לאמת ובהישג גדול במאבק נגד מכפישי ישראל. "גרמניה הוכיחה לפעילי BDS כי לשקרים אין חסינות אלא מחיר כבד. אני מברך את חברי הפרלמנט הגרמני שלקחו חלק בהעברת ההחלטה ההיסטורית וקורא לשאר מנהיגי העולם להצטרף לגרמניה ולפעול לעיצוב עתיד ללא שנאה כלפי יהודים וכלפי ישראל", כתב דנון בהודעתו.

יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג אמר: "החלטת הפרלמנט הגרמני לגינוי תנועת ה-BDS והגדרתה כאנטישמית היא אמיצה ובמקומה. היא משמעותית מאד במאבק של העם היהודי והעולם הנאור כנגד האנטישמיות הגוברת ופשעי השנאה ברחבי תבל. למנהיגי העולם יש חובה מוסרית ללכת בעקבותיה של גרמניה ולהירתם למאבק מאורגן למיגור התופעה המסוכנת". 

הפרלמנט בגרמניה אישר היום הצעת חוק המגנה את תנועת החרם על ישראל, ה-BDS, ומגדירה אותה כאנטישמית. גרמניה היא המדינה האירופאית הראשונה שעושה צעד כזה. בהצעת החוק נכתב כי "הממשלה קוראת שלא לממן או לתמוך בגופים השוללים את זכותה של ישראל להתקיים".

הצעת החוק התקבלה ברוב קולות בתמיכה חוצת מפלגות של מפלגת השלטון של הקנצלרית אנגלה מרקל, של ה-CDU, של ה-SPD, של הירוקים ושל ה-FDP. במהלך הדיונים בפרלמנט אוזכר לא פעם האירוויזיון בתל אביב - אירוע שאותו מבקשת תנועת החרם פעם אחר פעם להחרים. עוד הזכירו בפרלמנט כי התנועה שילבה בלוגו האירוויזיון צלבי קרס - סמל אנטישמי מובהק.

הפופולריים