ארי הרו בעדותו: רה"מ חשש שבלי הבנה עם מוזס - הוא יפסיד בבחירות

הרו: רה"מ חשש שבלי הבנה עם מוזס יפסיד בבחירות
מנהל הלשכה של נתניהו לשעבר, ועד המדינה השלישי במשפט, עלה להעיד בתיקי 1000 ו-2000: "המטרה של נתניהו הייתה לשפר את המצב מול ידיעות אחרונות". על הפגישה עם מוזס: "נתניהו ביקש שאקליט את השיחה, פניתי לעו"ד שמרון לבדוק שזה חוקי" • לאחר עדות הרו, תחל החקירה הנגדית של סנגורי רה"מ
מחבר אמוץ שפירא ותמר אלמוג מחבר אמוץ שפירא ותמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...

עד המדינה השלישי במשפט נתניהו, ארי הרו, עלה היום (שלישי) למסור את עדותו בתיקי 1000 ו-2000. הרו העיד על הפגישה שנערכה בין ראש הממשלה למו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס בסוף 2014, בתקופה שלקראת הבחירות לכנסת ה-20. בנוסף העיד על פגישה של איש העסקים ארנון מילצ'ן עם נתניהו, שבמהלכה הצהיר שהביא לו סיגרים ובקבוקי שמפניה, וביקש שיפעל בעניין הוויזה שלו לארצות הברית.

לדבריו, נתניהו הוא שביקש את הפגישות עם מוזס: "היינו לקראת בחירות, וההשפעה של כלי התקשורת חשובה. במיוחד באותם ימים, ל'ידיעות אחרונות' הייתה השפעה גדולה על הציבור, והמטרה של מר נתניהו הייתה לשפר את המצב מול ידיעות. ההרגשה הייתה שידיעות תוקפת באופן לא מידתי והוא רצה לשנות את זה, הוא הבין את ההשפעה הגדולה".

בעדותו אישר הרו כי נתניהו ביקש שהפגישות עם מוזס לא יופיעו בלו"ז: "רוב הפגישות היו בערבים. אני לא איש תקשורת ולא התעמקתי בדברים האלה. לא זוכר אם הייתה התלבטות אז להפיץ עיתונים (של ישראל היום) גם בסוף השבוע ואמצע השבוע, וזה מה שהטריד את מוזס. לדעתי הן (הפגישות) לא הופיעו בלו"ז של נתניהו".

ארי הרו לקראת העדות בבית המשפט

הרו הוסיף על הפגישה עם מוזס: "נתניהו ביקש ממני להקליט את אותה פגישה. זה בדרך כלל נעשה על ידי המזכירות הצבאית, ולכן פניתי למזכיר הצבאי, לא שיתפתי אותו במהות הפגישה. אלא שראש הממשלה ביקש להקליט אותה. אמרתי לו (לנתניהו) שזה לא רעיון טוב, הוא חשב אם זה בנושא מדיני ביטחוני, ואני עניתי שלא, אז הוא אמר שאסור להם להקליט את הפגישה. אז ניסיתי למצוא פתרון אחר. הוא חשב שמוזס מקליט את השיחות ולכן חשב שזה נכון שגם לו תהיה הקלטה".

"מבחינת ההקלטה עצמה, הראו לי איך אפשר להקליט מהפלאפון, ובמקביל פיניתי לעורך הדין שמרון ושאלתי אם זה נכון וחוקי לעשות את זה. שאלתי בעניין הרצון להקליט, אם זה כשר, והוא אמר כי כל עוד שאני משתתף בשיחה, אין בעיה להקליט", הוסיף הרו. כמו כן סיפר כי שמרון הנחה אותו באלו מילים להשתמש ובאלו לא. "היה חשוב לשימרון שלא יהיה אי הבנה של תן וקח סביב נושאי הפגישה. היה חשוב לו שראש הממשלה לא יציג את הדברים בצורה כזו", אמר הרו.

הרו המשיך להעיד על הפגישה בין נתניהו למוזס שנערכה בבית ראש המשלה: "דובר על בעיית 'ישראל היום' ו'ידיעות', והועלו כמה רעיונות של הגבלת מקום פרסום. אני חושב שמר נתניהו ראה במוזס אויב, ולכן רצה להגיע להבנה כדי שייפסקו ההתקפות עליו ועל המשפחה. הוא חשש שבלי הבנה הוא יפסיד בבחירות".

עד המדינה הרו נשאל על ידי התובע על הניסיונות של נתניהו להביא לרכישת "ידיעות אחרונות" מול נציג תאגיד גרמני, ומול פאקר ושלדון אדלסון, וענה: "היה ברור. הייתה הרגשה ש'ידיעות' בא לחסל את נתניהו והימין בכלל, ולכן הוא חיפש כמה אופציות להביא לשינוי העניין הזה".

הוא תיאר את המפגש שלו עם איש העסקים ארנון מילצ'ן. לדבריו, הוא הביא סיגרים ושם בספריה - "ראיתי קופסה של סיגרים". כמו כן, הוסיף הרו כי מילצ'ן הביא גם שמפניה ושם במטבח, ואמר כי עושים לו בעיות עם הוויזה. לדבריו, נתניהו אמר שייבדוק את זה ובהמשך בשיחת טלפון עם שר החוץ האמריקני, קרי הוא ביקש שיעזרו למילצ'ן בעניין.

בעניין הסיגרים אמר הרו כי נתניהו אהב לעשן וכי עישן הרבה. הוא הוסיף כי ראה עזרא סיידוף קונה לנתניהו סיגרים פעמים בודדות וכי עוד מספר מצומצם של אנשים היו מביאים לנתניהו סיגרים בודדים. הוא סיפר שגם הוא קנה לנתניהו 3-2 סיגרים.

הרו ונתניהו ב-2009 (צילום: קובי גדעון, פלאש 90)

מחר תחל החקירה הנגדית של הרו בידי סנגורו של נתניהו, עורך הדין עמית חדד. בשבוע הבא תקטע עדותו כדי לאפשר להעיד את שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, שהיה שר תקשורת, ומגיע לביקור קצר בישראל. בהמשך יחקר הרו בחקירה נגדית גם על ידי באות כוחו של מוזס. באשר לעדות הצפויה של מילצ'ן, בפרקליטות מעריכים כי זו תתבצע לפני היציאה לפגרת בתי המשפט. לפני כן יקיימו השופטים דיון בבקשת המדינה שיעיד מביתו באנגליה.

בהסכם עד המדינה שנחתם עם הרו סוכם כי הוא יודה ויורשע במרמה והפרת אמונים בכתב אישום שהוגש נגדו בעניין החברה שהייתה בבעלותו, והעונש יהיה חצי שנת מאסר וקנס של 700 אלף שקלים. כתב האישום הוגש בבית משפט השלום בראשון לציון ב-2020, ולאחרונה נקבע כי ההסדר יוצג לבית המשפט הזה בעוד יותר מחודשיים, ככל שהרו יעמוד בחובות שנטל על עצמו במסגרת הסכם עד המדינה.

בחירת העורכת