יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן אמר היום (שישי) בריאיון לכאן רשת ב כי הדיונים בבית הנשיא על פרשה ברפורמה המשפטית "לא הולכים לשום מקום בינתיים". עוד אמר חבר הכנסת מהציונות הדתית בתוכנית בחצי היום עם יואב קרקובסקי כי "נראה שהצד השני כרגע לא שם" וכי הוא "מקווה שהמצב ישתנה". הוא הוסיף כי מבחינה מקצועית, הפערים בין הצדדים קטנים מאוד. אך לדבריו, "אני לא קונה את זה שההטרלה והמחאה נובעים מסעיף כזה או אחר ברפורמה".
האזינו לריאיון המלא בכאן רשת ב
עוד אמר רוטמן כי זה לא סוד שגורמי ממשל בארצות הברית העירו והתערבו בסוגיית הרפורמה המשפטית, שבמהותה היא עניין פנימי. "נשאלת השאלה אם זה לגיטימי", תהה יושב ראש ועדת החוקה. הוא נמנע מלהגיב על דבריו של השר לוין בעניין, אך אמר כי כשבדק - מצא באחד מהדוחות הכספיים של הארגונים שתומכים בהפגנות כי הם מקבלים תשלום ממשרד החוץ האמריקני.
רוטמן גם הגיב לחרם החרדי נגד מאפיית אנג'ל, לאחר שיו"ר הדרקטריון של החברה, השר לשעבר עמר בר לב, הפגין בהפגנה ליד ישיבת פונוביז' וביתו של מנהיג הציבור החרדי ליטאי הרב גרשון אדלשטיין. "כאשר חברה עסקית בוחרת דמות ציבורית כפרזנטור, המינימום שהוא יעשה זה לא לצאת להפגין נגד הלקוחות שלה, ולצפות שהם יפנו את הלחי השנייה. במערכת יחסים עם לקוחות - דבר ראשון זה לכבד את הלקוח שלך", אמר. "מגוחך לקרוא לעניין החרמה".
לפניו הגיבה לחרם חברתו לקואליציה, ח"כ לימור סון הר מלך, בריאיון לתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב. הר מלך אמרה בין השאר כי: "החרם יימשך עד שבר לב יתן את הדין - ויפוטר".
ח"כ שמחה רוטמן ל-@YoavYoavkrak: "זה לא סוד שגורמי ממשל בארה"ב העירו והתערבו על סוגיה שבמהותה היא פנימית, ועלתה השאלה אם זה לגיטימי. אחד מהדוחות הכספיים מהארגונים שתומכים בהפגנות הראה כי הם מקבלים כסף ממחלקת המדינה האמריקאית"
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) May 5, 2023
לריאיון >>> https://t.co/3vjDgep0NA#בחציהיום