ראש הממשלה בנימין נתניהו ביטל פגישה עם שר המשפטים יריב לוין בסוף השבוע. כך פורסם היום (שבת) בחדשות השבת בכאן 11. נתניהו לא נפגש עם לוין מאז הדרמה בכנסת ביום רביעי האחרון. לוין דורש פומבית את המשך החקיקה, אך נתניהו טרם החליט בעניין.
רה"מ נתניהו לא נפגש עם שר המשפטים לוין מאז הדרמה בכנסת, ופגישה שנקבעה לחמישי בין השניים בוטלה כחצי שעה לפני שאמורה הייתה להתקיים. בעוד לוין דורש פומבית את המשך החקיקה, בסביבת נתניהו אומרים שהוא טרם החליט כיצד להתקדם.
ביום רביעי האחרון, ח"כ קארין אלהרר כנציגת האופוזיציה לוועדה למינוי שופטים לאחר עריקה של כמה מחברי הכנסת מהקואליציה. למרות בחירתה האופוזיציה החליטה להקפיא את המגעים בבית הנשיא עד שתוקם הוועדה לבחירת שופטים. באותו היום, ראש הממשלה בנימין נתניהו סיכם עם ראשי הקואליציה להצביע נגד המועמדים לוועדה ולפעול לדחיית הבחירות לוועדה. מנגד, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ איים לפוצץ את השיחות בבית הנשיא שעוסקות ברפורמה המשפטית, אם מינוי נציגי הוועדה יידחה.
ראש הממשלה נתניהו אמר לאחר בחירתה של אלהרר: "כעת התברר סופית שגנץ ולפיד חיפשו כל דרך לפוצץ את השיחות. לפני שלושה חודשים הם אמרו שאם נעשה פסק זמן הם יכנסו להידברות. עשינו פסק זמן והם לא נכנסו להידברות אמיתית. הם דחו כל הצעה. אתמול הם אמרו שאם לא תיבחר נציגה שלהם, הם יפוצצו את השיחות. עכשיו שנבחרה נציגה שלהם - הם בכל זאת פוצצו את השיחות".
עוד בנושא
במקביל, בבית הנשיא החלו לעבוד על חידוש השיחות ופנו לאנשי הקואליציה, בינתיים ללא הצלחה. הנשיא יצחק הרצוג ביקש מראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, להמתין להתפתחויות ולעמוד איתו בקשר לגבי המשך השיחות. בינתיים חברי הקואליציה ביניהם שר המשפטים יריב לוין, בן גביר וסמוטריץ' דרשו: "אם אין שיחות - יש להתחיל מיד בחקיקה משפטית".