דיון סוער במליאה: ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף היום (שני) את האופוזיציה בדיון "40 החתימות" שעסק בסוגיית הפטור מגיוס לחרדים. "צריך התגייסות של כל העם - אין חצי עם, אין אלה נלחמים ואתם לא נלחמים", אמר נתניהו במליאה. "לא נעשה השוואות כמה שירתו פה, מי הקרביים, כמה יש בכל צד וכמה מתים בכל צד. על מה אתם מדברים? איך מדברים ככה? אתם רוצים שניכנס לסטטיסטיקה מי נופל בקרב? תרדו מזה!". ח"כ אורנה ברביבאי מיש עתיד הגיבה: "מי שלא מתגייס לא יכול ליפול בקרב".
"בשעה שאנחנו נאבקים בקרב הזה בטרור, שלא בורר חצי עם וחצי עם - לא מקובלת עליי שום אמירה שמגנה או שהופכת את ראשי הזרועות שנלחמים ועושים עבודת ביטחון לאיזה כח מרדני", אמר נתניהו בהקשר לדבריה של השרה אורית סטרוק, שהשוותה את הרמטכ"ל, ראש השב"כ והמפכ"ל ל"כוח וגנר" - ותקף שוב את חברי האופוזיציה שטענו כי הגינוי שלו מאוחר מדי: "זה הגיע באותו רגע והמילים שלהם לא משכנעות. הלוואי שאשמע באותה מהירות את הגינוי לסרבנות שמסכנת אותנו".
נתניהו גינה גם את ההתפרעויות של יהודים בכפר אום ספא בסוף השבוע האחרון. "לא מקובל עליי שכשהדם רותח, והוא רותח, שאנשים יתנו דרוד לעצמם ויפשטו על כפרים ויציתו. ההנחיות בעניין הזה מאוד חזקות", אמר ראש הממשלה, והוסיף כי בעניין הטענות לשימוש בכוח מופרז מצד שוטרים נתן הנחיה לבדוק את זה: "אנחנו מדינת חוק".
באשר לחוק הגיוס אמר: "הצבאות בעולם לא גדלים באופן פרופורציונלי לאוכלוסייה, ולנו זה קורה גם. יש לנו צבא גדול מאוד ביחס לאוכלוסייה - שהיא המערבית שגדלה בקצב המהיר ביותר בעולם. ברגע שמגיעים לגודל אופטימלי ברור שאתה נעצר בגיוס - ולכן השאלה מה לעשות עם יתר האוכלוסייה. יש ציבור ערבי וחרדי שחלק קטן ממנו משרת. בסוף מה שמסתמן, ולא רק מהצד שלי, צריך ליצור מודל - לא לשנה הקרובה אלא לעשרות השנים הקרובות, והוא צריך להיות מורכב מאלה שמשרתים וצריכים לקבל תגמול ראוי".
בסיום נאומו הציג נתניהו את סיפור הילדים "מעשה בחמישה בלונים" בגרסה מיוחדת משלו. "אני בא הנה כל 30 ימים וצריך להידרש גם למה שהיה בימים בין לבין, אז הכנתי לי תשובה להתקפות שהיו ואני מניח שיבואו תוך ימים אחדים", פתח נתניהו. "זה מעשה בחמישה בלונים שניפחו כמה חברים, שמחה וששון לכל ילד בלון. ליאיר בלון כחול, לבני בלון צהוב, למרב בלון סגול, לאיווט בלון ירוק ולמנסור בלון אדום. כל הילדים והבלונים יצאו לטיול. יאיר שמח קפץ והבטיח: דירוג האשראי לא יצליח. נפל הבלון הכחול על שיח והתפוצץ, הבלון נקרע. דירוג האשראי לא הדרדר אבל יאיר היקר, מחר כבר תנפח לך בלון אחר. חברי אופוזיציה יקרים, אתם תמשיכו לנפח בלונים ואנחנו נמשיך להוביל את ישראל עוד הרבה שנים".
ראש האופוזיציה לפיד הגיב לדבריו של נתניהו ואמר: "כבר ראיתי כל מיני דברים משונים בבניין הזה אבל זה היה משונה במיוחד. ראש הממשלה מקריא פארודיה בחרוזים על ספר ילדים. באיזה עולם?". על אמירתו של רה"מ כי ממשלתו שינתה את המשוואה מול הטרור ועצרה את ירי הרקטות לישראל, אמר לפיד: "אכן שיניתם את המשוואה. בחצי שנה האחרונה של 2022 היו 12 הרוגים מטרור, כשהייתי ראש ממשלה - אפס. חצי שנה שלכם 28 הרוגים מטרור. זה אכן שינוי משוואה".
"אי אפשר לסמוך עליכם. פעם היה אפשר לסמוך עלייך, היום אי אפשר", תקף לפיד את נתניהו. "לא עם החינוך ולא עם הביטחון ולא כלפי העובדות השקריות האלה כל פעם שאתה עומד פה. כל מה שנותר לנו זה לסמוך על יכולתך לעשות פארודיות בחרוזים על ספרי ילדים".