אלשיך בריאיון: "אי אפשר היה לנחש שרה"מ לא יתפטר, שהמפלגה לא תגיד שהוא צריך להתפטר"

אלשיך בריאיון: "אף אחד לא יכול היה לנחש שרה"מ לא יתפטר"
מפכ"ל המשטרה לשעבר טען כי ציפה שבליכוד יבינו שלטובת המדינה, הם צריכים להעמיד איש אחר בראשם וזה "מוסר בסיסי" • בקואליציה ובליכוד ראו בדבריו כהודאה בניסיון הפיכה וגינו • השר קרעי שלח מכתב ליועמ"שית בדרישה לפתוח בחקירה נגד אלשיך • הפרקליטות בתגובה: "אלשיך לא היה שותף לדיונים בהם הוחלט להגיש כתב אישום"
מחבר יערה שפירא מחבר יערה שפירא
רוני אלשיך
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

רוני אלשיך, לשעבר מפכ"ל המשטרה, אמר הבוקר (רביעי) לגל"צ כי "אף אחד לא יכול היה לנחש שרה"מ נתניהו לא יתפטר, יבחר להילחם מתוך המערכת ולהחליש את המשטרה. אני מכוון את זה למפלגה שנלחמת ולא מבינה שהיא צריכה להגיד שלטובת המדינה 'אנחנו מעמידים איש אחר בראשנו'".

אלשיך טען שבמשטרה לא בנו על כך שנתניהו יתפטר אך הוא חשב שהחלטה של הליכוד להחליף את נתניהו היא "מוסר בסיסי". בכירים בקואליציה ראו בדבריו הודאה בניסיון הפיכה. השר בצלאל סמוטריץ' אמר: "יום עצוב למדינת ישראל. יש פה מספר גורמים שחברו יחד כדי לנצח את הדמוקרטיה ולבצע הפיכה. פקידים ומפקדים לשעבר שניסו בזמן תפקידם לבצע מהלכים כדי להחליף שלטון וכשלו, חברו יחד ומנסים גם כעת לנצח את דברו של הבוחר הישראלי. גם הפעם הם יכשלו".

השר איתמר בן גביר אמר: "אלשיך מודה בקולו שניסה לבצע הפיכה שלטונית באמצעות חקירות וכתב אישום. לא אכפת לו מהדמוקרטיה ולא אכפת לו מהחוק, וכל מה שרצה זה רק להדיח רה"מ מכהן". השר אופיר אקוניס התייחס גם כן: "אזרחי ישראל נחשפו הבוקר לאמת המרה - נעשה כאן ניסיון שנכשל להדיח, באמצעים פסולים, ראש ממשלה שנבחר על ידי הציבור הישראלי. משפט נתניהו צריך להפסק".

השר משה קרעי שלח מכתב ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, שנושאו - "פתיחה מיידית בחקירה כנגד המפכ"ל לשעבר אלשיך על תפירת תיקים במטרה להדיח ראש ממשלה מכהן".

הליכוד מסרה בתגובה: בהודאתו המטלטלת בריאיון מהבוקר חשף אלשיך שקשירת הקשר להפיכה שלטונית לא פעלה כמתוכנן. אלשיך הודה שהוא הניח שהגשת כתב האישום נגד ראש הממשלה נתניהו תגרום לו להתפטר ולליכוד להחליפו במישהו אחר. הדבר היחיד שסיכל את תכנית ההפיכה השלטונית שלו הייתה עמידתו האיתנה של רה"מ והתעקשותו להילחם על חשיפת האמת. הודאתו של אלשיך מחייבת פתיחה בחקירה נגדו ונגד והשותפים לתפירת התיקים, כדי לחשוף את המניעים שעמדו מאחורי הגשת כתב האישום נגד ראש ממשלה מכהן והבחירה הדמוקרטית של העם.

מהפרקליטות נמסר כי "כל אמירה כאילו בהחלטה על הגשת כתב אישום היו מעורבים שיקולים לא ענייניים, היא מופרכת". לדבריה, "כתב האישום בתיקי האלפים הוגש לפי חומר הראיות ועל בסיס שיקולים מקצועיים בלבד. אלשיך לא היה שותף לדיונים בהם הוחלט על הגשת כתב אישום".

בחירת העורכת