נתניהו לשרים: לא שולל אפשרות של פיטורי היועמ"שית

נתניהו לשרים: לא שולל אפשרות של פיטורי היועמ"שית
בליכוד הגיבו : "הנושא לא על הפרק ולא עלה לדיון" • בכירים בממשלה על הדיון בנוגע לאכיפה המשטרתית במחאות: "נועד להוכיח את אי האמון החריף בין הממשלה לבהרב מיארה" • למרות הביקורת, בייעוץ המשפטי לא מתכוונים לשנות את המדיניות בנוגע לטיפול במחאה
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
גלי בהרב מיארה
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בשיחות סגורות עם שרים שהוא לא שולל אפשרות של פיטורי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. מהליכוד נמסר: "הנושא לא על הפרק ולא עלה לדיון". 

בכירים בממשלה התייחסו לדיון היום על מדיניות אכיפת המשטרה בהפגנות, וטענו: "הדיון נועד להוכיח את אי האמון החריף בין הממשלה ליועצת". לאורך הישיבה היום ארבעה משרי הליכוד קראו לפיטורי בהרב מיארה, בהם מירי רגב ודוד אמסלם. 

שר המשפטים יריב לוין טען בפני בהרב מיארה בדיון כי היא מנעה עד היום הפצת תזכיר חוק של הרפורמה, ומנעה קידום מדיניות של הממשלה כי זה לא מצא חן בעיניה. "האם זה לא מעורר קושי של ניגוד עניינים?" לוין שאל. השרה רגב אמרה כי "אם היועצת המשפטית מחליטה הכול אבל אינה מסוגלת לעזור לממשלה לתפקד, אז אולי צריך לפטר אותה". ראש הממשלה נתניהו השתיק את השרה.

בהרב מיארה אמרה שהיא מקווה שהממשלה לא מצפה שהמערכת תעמוד ב'מכסות' של מעצרים או כתבי אישום נגד מוחים. המפכ"ל יעקב שבתאי הצטרף ואמר: "במחאה הזו, הפגיעה בשוטרים אפסית באופן יחסי. אין אף שוטר שפונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים".

בחדשות הערב פורסם שלמרות הביקורת החריפה, הייעוץ המשפטי לא מתכוון לשנות את המדיניות בנוגע לאכיפה בהפגנות. בייעוץ חושבים שהמדיניות כלפי המחאה מאוזנת ומבוססת על הפסיקה. להשקפתם, העובדה ששרים מותחים ביקורת על מחאה שמופנית כלפיהם היא בעייתית - ולא יכולה להתקבל כסיבה לשינוי המדיניות.

עם זאת, בייעוץ מתכוונים להיענות לכמה מהדברים שהתבקשו בסוף הישיבה, ובראשם להעביר לממשלה את ההנחיות הקיימות היום לגבי טיפול ואכיפה במחאה. עוד פורסם הערב שהיועצת המשפטית לממשלה לא מתכוונת להתפטר בעקבות הביקורת כלפיה.

בהכנת הידיעה השתתפה תמר אלמוג

 

בחירת העורכת