התגובה להאג והזיגזג הישראלי

התגובה להאג והזיגזג הישראלי
ישראל הגישה את עמדתה לבית הדין הבין לאומי וטענה כי אין לו סמכות לדון בבקשה הפלסטינית - וכי הצדדים צריכים להידבר ביניהם באופן ישיר
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
בית הדין הפלילי בהאג
צילום: אי.פי

ישראל הגישה את עמדתה לבית הדין הבין לאומי בהאג בימים האחרונים, ובה טענה כי לבית הדין אין סמכות לדון בבקשה הפלסטינית - וכי הצדדים צריכים להידבר ביניהם באופן ישיר. דבר שממשלת הימין מתנגדת לו ודורש ניהול משא ומתן רשמי מול הפלסטינים.

 

בנוסף לכך, ישראל תחילה טענה כי לא תשתף פעולה עם בית הדין, אך לבסוף הגישה תגובה רשמית אליו. יממה לפני השבעת הממשלה אמר נתניהו כי "ההחלטה שהתקבלה לא תחייב את ממשלת ישראל', אך בימים האחרונים דווקא שיתפה פעולה עם בית הדין ומסרה בצורה רשמית את תגובתה. בלחץ ישראלי, גם ארצות הברית הביעה תמיכה רשמית בטענה כי בית הדין הוא לא המקום לליבון בעיות הסכסוך.

בין האג לחומש | האזינו להסכת "עוד יום"

 

מהמטה לביטחון לאומי נמסר בתגובה: "משרד החוץ בסיוע המל"ל הוביל פעילות נמרצת ויסודית לגייס את המדינות הידידות לישראל להגיש עמדה במסגרת ההליך המתנהל בבית הדין הבין לאומי. עמדת ישראל היא כי ההליך מתנהל בחוסר סמכות, וכי את כל המחלוקות עם הרש"פ יש לברר בהידברות בין הצדדים".

תגובת שר החוץ אלי כהן: "נמשיך להיאבק בשקרים הפלסטינים ובניסיונות הדה לגיטימציה של ישראל. אני מודה לידידנו בעולם אשר הגישו את עמדתם לבית הדין ולמרבית המדינות החברות באו"ם אשר מלכתחילה לא נתנו יד ולא תמכו ביוזמה הפלסטינית המבקשת לנצל לרעה את בית הדין הבין לאומי לצדק בהאג כדי לקדם אג'נדה חד צדדית נגד ישראל".

בתחילת השנה אישר הקבינט המדיני-ביטחוני כמה צעדים אשר יינקטו מול הרשות הפלסטינית, בעקבות פנייתה לבית הדין הבינלאומי של האג בשבוע שעבר. ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי התכנסה לדיון ראשון כדי להגיב להחלטה של הפלסטינים לנהל מלחמה מדינית ומשפטית נגד ישראל. 

הפופולריים