השר אבי דיכטר מהליכוד אמר היום (ראשון) על הרפורמה המשפטית: "יכול להיות שטעינו בדרך, אבל לא טעינו במהות". הוא הוסיף כי "על טעות בדרך לא יוצאים 30 שבועות להתקומם". את הדברים אמר בריאיון לכאן רשת ב. בנוסף, דחה טענות על מרד בשורות מפלגתו וטען: "אני שמח שאני קול שפוי בין קולות שפויים נוספים, אני חושב שיש רבים כאלה בליכוד. הניסיונות לתאר את הליכוד כמפלגה שלוקחת את המדינה לקצה המצוק - פשוט פייק ניוז".
חברת הכנסת טלי גוטליב מהליכוד אמרה מוקדם יותר היום לכאן רשת ב, כי בליכוד אין מרד וכי איש אינו פועל על דעת עצמו בעניין: "ראש הממשלה בנימין נתניהו שם את הרפורמה בסוף סדר העדיפויות שלו, והיא אינה על השולחן. לכן, חברי כנסת בליכוד מדברים כפי שהם מדברים. הכול מתואם עם נתניהו, זה משחק כוחות על ראשו של שר המשפטים לוין, שאותו מנסים להחליש".
האזינו לריאיון עם ח"כ טלי גוטליב
על עילת הסבירות אמרה חברת הכנסת גוטליב: "תודה באמת שחוקקנו את החוק המיותר וחסר החשיבות הזה". היא הוסיפה כי היא "מעדיפה שראש הממשלה ייצא ויגיד לעם את האמת, שהרפורמה כבר לא על הפרק". לגבי שינוי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים היא אמרה כי היא "סקפטית מאוד" שהוא יקרה. "מי שמוביל את העניין זה ראש הממשלה ויש לו שיקולי רוחב", סיכמה.
אתמול חברה למפגלה חנוך מילביצקי טען בריאיון לכאן רשת ב כי "תהליך החקיקה במושב הראשון של הכנסת התנהל באופן מהיר מידי מבלי שנתנו מספיק לחברי הכנסת להשמיע את קולם". לדבריו, "הליכוד היא מפלגה דמוקרטית, כל אדם חופשי להביע את דעתו. אבל בסופו של דבר מצביעים כפי שמחליטה הסיעה. מי שלא - צפוי לסנקציות. נכון יהיה לפעמים הבאות לערב יותר את הסיעה בתהליכי החקיקה מראש". הוא המשיך ואמר כי בתור חבר כנסת חדש, הייתה הרגשה, לפעמים, שהנהלת הקואליציה נותנת לנו יותר מידי הנחתות.
שמונה שרים וחברי כנסת מהליכוד הביעו את מורת רוחם מהתנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין בנושא החקיקה המשפטית, בהם יואב גלנט, יואב קיש, אבי דיכטר, גילה גמליאל ואופיר אקוניס. חבר הכנסת יולי אדלשטיין התנה שלשום את תמיכתו בהמשך החקיקה בתיאום עמו, ומוסיף כי לא יתן ידו להצעות חוק העלולות לפלג את העם, בהן גם כאלה שאינן קשורות לרפורמה המשפטית. לעמדתו של חבר הכנסת אדלשטיין שותפים גם עמיתיו דוד ביטן ואלי דלל, שהודיע כי לא יתמוך עוד בהצעות חוק שאינן זוכות להסכמה לאומית רחבה.