שר החוץ אלי כהן אמר היום (שלישי): "אמר לסעודים שישארו טיסות ישירות מתל אביב למכה". השר הוסיף כי אפשר להביא שלום עם סעודיה בשנה הקרובה. את הדברים אמר השר לאנשי הפזורה הבדואית בנגב במהלך ביקור במקום.
שר החוץ אלי כהן בכנס שקיים בפזורה הבדואית בנגב: "אפשר להביא שלום עם סעודיה בשנה הקרובה. אמרתי לסעודים שיאשרו טיסות ישירות מתל אביב למכה"@Itsik_zuarets pic.twitter.com/xF8mjl7pNb
— כאן חדשות (@kann_news) August 1, 2023
עוד בנושא
ראש המל"ל (המטה לביטחון לאומי) צחי הנגבי דיבר על האפשרות לנורמליזציה עם סעודיה, ואמר בריאיון ליומן הצהריים בכאן רשת ב: "ראיתי כותרות, לרבות מופרכות, לכן חשוב להעמיד דברים על דיוקם. הופתענו לטובה שהממשל דיווח לרה"מ שהם מתחילים במאמץ להגיע להסכם עם הסעודים. הם הבטיחו לעמוד על כך שבמסגרת ההסכם ייחתם הסכם שלום בין ישראל ובין סעודיה".
"היו משלחות ישראליות לארה"ב לעדכן איפה הדברים עומדים. הם לא בזירה של השיח הזה - יש דרישות אמריקניות מהסעודים ולהפך. אנחנו בתמונה. ישראל לא מעורבת כרגע בשיח עם הסעודים", הבהיר הנגבי. "האמריקנים צריכים לקבל החלטה מה נכון או לא לעשות בהקשר הזה. כשיתייעצו בנו נעמיד את ביטחון ישראל במדרגה הגבוהה ביותר".
ראש המל"ל סירב לומר שישראל תתנגד לגרעין אזרחי סעודי: "כאשר מדובר על העשרת אורניום לצורך צבאי זה מנוגד לביטחון הישראלי - וגם לארה"ב. כרגע אין לנו אינדיקציות לגבי מה הסיכומים, כשיציגו לנו אותם - ההנהגה תעמוד על האינטרסים שלנו בצורה חד משמעית".