היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ביקשה ברגע האחרון לקבל ארכה להגשת תשובתה לעתירה הדורשת להוציא את נתניהו לנבצרות. לאחר שכבר קיבלה ארכות, היועצת המשפטית לממשלה מבקשת ארכה נוספת כך שעמדתה תוגש עשרה ימים לפני מועד הדיון שייקבע.
את בקשת הארכה נימקה בהרב מיארה כך: "בהינתן מהות העניין שעל הפרק; כמו-גם בשים לב להידרשותם של הגורמים המשפטיים הבכירים ביותר לעתירה זו, לצד הידרשותם של אותם גורמים ממש לעתירות חוקתיות כבדות משקל אחרות הקבועות לדיון, לרבות בפני מותבים מורחבים של בית המשפט הנכבד במהלך הימים והשבועות הקרובים; ועל מנת שלא לעכב את בירור העתירה לאחר שנקבע כי זו תובא בפני הרכב; תבקש המשיבה מטעמים של יעילות דיונית כי יתאפשר בידה להגיש את תגובתה 10 ימים עובר למועד הדיון שייקבע".
אלא שהדיון בעתירת הנבצרות נקבע כבר לפני חודשיים ל-12 בספטמבר, כלומר למחר. ב-31 ביולי הנשיאה חיות ביטלה את הדיון בשל אילוצי בית המשפט, כדי לקבוע במקומו את הדיון בעתירות נגד חוק הסבירות. חיות כתבה בהחלטתה כי מועד חילופי ייקבע, אולם הדבר לא קרה במשך כ-6 שבועות.
עוד בנושא
כתב כאן חדשות פנה לנשיאה אסתר חיות וביקש את תגובתה מדוע לא נקבע הדיון. הנשיאה השיבה לפני כמה ימים כי "היועצת המשפטית לממשלה אמורה להגיש תגובה מטעמה עד ליום 10 בפסטמבר ובהמשך לכך יוחלט לגבי מועד שמיעת העתירה״.
כלומר, היועצת מבקשת להגיש את תגובתה עד עשרה ימים לפני מועד הדיון. הנשיאה חיות מודיעה שמועד הדיון ייקבע רק לאחר הגשת תגובת היועצת.
התוצאה של שתי העמדות הללו גם יחד היא אי בירור העתירה הדורשת להוציא את נתניהו לנבצרות למרות שהוגשה לפני חודשים, והשארת העתירה תלויה ומרחפת מעל ראשו של נתניהו.