יום אחד בלבד לפני פתיחת המבצע הצבאי בנגורנו קרבאך, משלחת ישראלית בראשותו של מנכ"ל משרד הביטחון, אייל זמיר, ביקרה באזרבייג'ן. כך דווח היום (רביעי) בתוכנית בחצי היום בכאן רשת ב.
אנשי המשלחת נפגשו עם עמיתיהם האזרים, בהם שר ההגנה זאקיר חסנוב. חסנוב הביע שביעות רצון מהיחסים בין המדינות והדגיש את החשיבות של פגישות מהסוג הזה לצורך הרחבת שיתוף הפעולה בין ירושלים לבאקו.
מוקדם יותר השבוע, דווח בעיתון הארץ כי במהלך השנה נרשמו לפחות 15 טיסות אזריות לבסיס עובדה, כולל שתיים חריגות בחודש האחרון, בשבת ובראש השנה. בשבוע שעבר נוסה ע"י האזרים טיל ברק-8 ישראלי נגד "אויב דמיוני".
לפי פרסומים זרים, משנת 2016 ישראל החליפה את רוסיה והפכה לספקית הנשק המרכזית לאזרבייג'ן. אזרבייג'ן היא אחת משלושה לקוחות מרכזיים של התעשייה הביטחונית הישראלית.
ישראל, לפי פרסומים זרים, מוכרת למדינה השיעית נשק בשווי מיליארדים, ומקבלת בתמורה נפט וגישה גיאוגרפית לאיראן.