נתניהו לבג"ץ: אין לבית המשפט סמכות להתערב בחוק הנבצרות

נתניהו לבג"ץ: אין לבית המשפט סמכות להתערב בחוק הנבצרות
ראש הממשלה הדגיש בתשובתו: "במדינה דמוקרטית-ליברלית, מנהיגים נבחרים ומודחים בבחירות על ידי העם"
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
בנימין נתניהו וגלי בהרב מיארה
צילום: מארק ישראל סלם ויונתן זינדל, פלאש 90

ראש הממשלה נתניהו הגיש היום (חמישי) את תשובתו לבג"ץ בעתירות בעניין חוק הנבצרות. בתשובתו נכתב כי "לא התקבל שלטון האליטות, אין לכם סמכות להתערב. הפיכת הצו על תנאי למוחלט משולה להתערבות תקדימית וחריגה בחקיקת היסוד של הרשות המכוננת בהסדר חוקתי קבוע שאינה בסמכותו של בית המשפט". 

נתניהו הוסיף בתשובתו: "במדינה דמוקרטית-ליברלית, מנהיגים נבחרים ומודחים בבחירות על ידי העם. בישראל לא התקבל שלטון האליטות של אפלטון, וקולו של כל אחד מבוחרי סיעות הקואליציה שווה לקולו של כל אזרח". התשובה הוגשה על ידי עורכי הדין מיכאל ראבילו, רועי שכטר ואופק ברוק. 

מוקדם יותר השבוע הגישה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה את תשובתה בנושא וטענה כי "חוק יסוד לא יכול לשמש משאב פרטי שמסלק בעיות פרסונליות מתחום טוהר המידות והדין הפלילי". לדבריה בכתב התשובה, דחייה של החלת החוק לכנסת הבאה, לפחות, תיתן אפשרות "לעצב את ההסדר מתוך ראייה משטרית רחבה, במבט צופה פני עתיד ומאחורי 'מסך בערות".

התיקון לחוק יסוד הממשלה עוסק בשאלת דחיית הכניסתו לתוקף של התיקון בעניין הנבצרות. כתב התשובה הוגש על ידי עו"ד ענר הלמן ועו"ד רן רוזנברג ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה.

בחודש שעבר הוציא בג"ץ צו על תנאי המורה לכנסת ולראש הממשלה בנימין נתניהו לנמק מדוע לא תידחה תחולת החוק. הרכב השופטים שידון בעתירות נגד התיקון לחוק היסוד יורחב ל-11 שופטים, ובראשם נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות. הדיון יתקיים ב-28 בספטמבר.

הפופולריים