ההכרזה של נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד, על הקמת בית חולים שדה בעזה תואמה באופן מלא עם ישראל. כך דווח הבוקר (שלישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
עקבו אחרי ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות - לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
המהלך תואם עם יחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף רסאן עליאן. הציוד לשם הקמת בית החולים צפוי להיכנס ממצרים לעזה דרך מעבר רפיח בטווח הזמן קרוב, אפילו ביומיים הקרובים. בנוסף מתברר שלבית החולים הזה כבר הוקצה מקום והוא יפעל במרחב ההומניטרי שיוצר צה"ל בדרום הרצועה.
דובר צה"ל פרסם בשבת תיעוד שבו נראים מחבלי ארגון חמאס תוקפים את כוחות צה"ל שעסקו בפתיחת ציר הומניטרי לטובת תנועה של תושבי עזה דרומה. בהקלטות הקשר של הכוחות נשמע אחד הלוחמים אומר כי רקטת RPG נורתה לעברו בעת פתיחת הציר.
"ירו עליי RPG": מחבלי חמאס תקפו כוחות צה"ל שפתחו ציר מרכזי בעזה לצרכים הומניטריים@ItayBlumental pic.twitter.com/TNT50O9Ze0
— כאן חדשות (@kann_news) November 4, 2023
עוד בנושא