האם נתניהו הטיל וטו על ביקור של יוסי כהן באחת ממדינות האזור?

האם נתניהו בלם נסיעה של יוסי כהן למדינה מרכזית באזור?
בסביבת ראש המוסד לשעבר נטען כי הנסיעה, שהיית אמורה לעסוק ב"יום שאחרי" בעזה, בוטלה כי נתניהו לא ראה בה צורך • בלשכת רה"מ הכחישו: "אין עיסוק בנסיעותיו של כהן"
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
יוסי כהן
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ראש המוסד לשעבר יוסי כהן היה מעורב לאחרונה בשיחות עם גורמים אזוריים שמטתרתן לדון "ביום שאחרי" ברצועת עזה. בכאן רשת ב פורסם הבוקר (שני) כי כהן אמור היה לבקר במדינה מרכזית באזור ולהיפגש בה עם בכירים, אך נסיעה זו לא יצאה לפועל. בעוד בסביבתו של כהן נטען כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע לו כי "אין צורך בנסיעה" ולמעשה הטיל עליה וטו. בלשכתו של האחרון הכחישו זאת וטענו: "יוסי הוא אדם פרטי ואין כל עיסוק בנסיעות שלו".

חלק משליחויותיו של כהן, בתחילתן, היו באישור ראש הממשלה ולשכתו. על אף שהדגישה כי כהן לא שליח מטעמה, הלשכה אישרה שכהן עבד מולה. "יוסי כהן יזם מפגש עם מנהיג ערבי באישור ראש הממשלה, קיים מספר מפגשים בעניין מדיני ועמד בקשר בנושא עם ראש המל"ל", נאמר בהודעה של הלשכה בשבוע שעבר.

אלא שבימים האחרונים כהן היה אמור לנסוע לנסיעה למדינה מרכזית באיזור ולפגישות עם בכירים באותה מדינה, ולדון איתם "ביום שאחרי" - אך הנסיעה לא יצאה אל הפועל.

הפרסום מגיע על רקע יציאת נתניהו אתמול להגנתו של גל הירש, מתאם השבויים והנעדרים מאז תחילת הלחימה, והגיב לביקורת שמתח עליו כהן. בריאיון לרוני קובן ועומרי אסנהיים בכאן 11, אמר כהן כי הוא לא מבין מה תפקידו של הירש. נתניהו השיב לראש המוסד לשעבר בתגובה: "המשא ומתן מנוהל על ידי האלוף במילואים ניצן אלון. הירש מעודכן באופן שוטף בנושא, ומנהל את הקשר עם המשפחות".

בחירת העורכת