ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להציב על שולחן הקבינט טיימר מצפצף, כדי להגביל את זמן הדיבור של שרים בישיבה. כך פורסם היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. נתניהו החליט שכל שר יקבל עד ארבע דקות דיבור, זאת ברקע הרחבת הקבינט המדיני ביטחוני עם שרי המחנה הממלכתי והיעדרות בכירים ממערכת הביטחון מדיונים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
נתניהו אמר אמש לשרים בישיבה: "מה שרוצים להגיד בחצי שעה אפשר להגיד בשתי דקות, ויש לכם ארבע". בעקבות ההחלטה להציב טיימר, הדיון התקצר אמש משמעותית מהדיונים האחרונים.
בדיון התפתח ויכוח בין ראש המל"ל צחי הנגבי והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. ראש המל"ל הביע בדיון סיפוק מכך שישראל הצליחה להשיב עשרות חטופים במסגרת העסקה עם חמאס. מנגד, השר בן גביר טען שהחששות שלו התממשו ושארגון הטרור מנצל את ההפוגה להתעצמות ומפר את הפסקת האש.
מתוך הדיון בקבינט
בן גביר: "מה שקורה זה בדיוק מה שחששתי. חמאס משחק בנו. בסוף כרגיל תודו שצדקתי, כמו בקונספציה…"
הנגבי: "ואם כולם יחזרו תודה שטעית"
בן גביר: "מתפלל שאטעה... בכל מקרה לא כדאי לכם לדבר על טעויות. שאני אדבר על כל הטעויות שלכם… אני חושב שאם היו ממשיכים במלחמה היה אפשר להוציא את כל החטופים".