ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הממשלה קיימו השבוע דיון על מתן שם חדש למלחמה. בחדשות הערב בכאן 11 הובאו היום (שלישי) ציטוטים מתוך הישיבה שהתקיימה לפני מספר ימים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> החטופים שנותרו בשבי - הרשימה המלאה
הדיון על שם המלחמה: מדוע עלתה התנגדות ל- "מלחמת עזה" ומי הציע את השם ״מלחמת בראשית"? כך התנהל הדיון על שם המלחמה | @shemeshmicha עם הפרסום#חדשותהערב pic.twitter.com/iY9JOcjI1Z
— כאן חדשות (@kann_news) December 19, 2023
ראש הממשלה פנה למזכיר הממשלה ואמר כי צריך לשנות את שם המלחמה ולחשוב על שמות אחרים. לכך השיב המזכיר שאפשר להביא את הנושא להחלטת הממשלה. נתניהו הציע את השם "מלחמת עזה", לכך השר אריאל בוסו הגיב: "רה"מ, אל תשכח שאתה עדיין גר ברחוב עזה".
השרים עמיחי שיקלי ועמיחי אליהו הציעו את השם "מלחמת בראשית". נתניהו: "זה רעיון טוב. נשמע מצוין גם באנגלית - The Genesis War. נחשוב על שם ונביא החלטה מגובשת ומסודרת. חרבות ברזל נשמע לא טוב, זה לא שם של מלחמה".