דרום אפריקה הגישה הערב (שישי) לבית הדין הבין-לאומי לצדק בהאג בקשה לתבוע את ישראל המפירה, לטענתה, את האמנה למניעת רצח עם, בפעולותיה ברצועת עזה. במסגרת הבקשה, דרשה דרום אפריקה מבית המשפט להוציא צו ביניים לישראל, שישעה לאלתר את פעולותיה הצבאיות בעזה.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בתגובה למהלך פרסם משרד החוץ בירושלים הודעה בה הוא "דוחה בשאט נפש את עלילת הדם של דרום אפריקה", ואומר כי "טענתה משוללת יסוד עובדתי ומשפטי, והיא ניצול שפל וזילות של בית הדין". לדברי משרד החוץ, דרום אפריקה משתפת פעולה עם חמאס, שהוא ארגון טרור הקורא להשמדת מדינת ישראל.
נציין כי דרום אפריקה היא מתומכותיה הגדולות ביותר של הפלסטינים. בשנת 2018 החזירה את שגרירה מישראל ומאז אין לה שגריר בישראל. בחודש שעבר החזירה את כל הדיפלומטים שלה מהארץ במחאה על התקיפות בעזה והודיעה כי היא בוחנת את המשך היחסים הדיפלומטיים עם ישראל.