יממה בלבד חלפה מאז החל נתניהו לקדם מהלך להחזרת שרים לכנסת, במטרה לחסוך עלויות למשלם המיסים ולהראות ניסיון לצמצם את המנגנון הפוליטי המנופח. אלא שבמהלך היממה האחרונה יותר מחמישה ח"כים העבירו מסר ברור ללשכת רה״מ שיסכלו כל הצבעה בכנסת שתביא להדחת ״הנורווגיים״ - כך פורסם הערב (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11.
פארסת ההתפטרות: נתניהו הקפיא את המהלך לצמצום מספר הח״כים בשל האיומים של חברי הכנסת "הנורבגים" בליכוד. הפרסום של @shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/HI276vgdhD
— כאן חדשות (@kann_news) January 9, 2024
המסר עבר גם לשר עמיחי שיקלי, שהודיע רק אתמול על כוונתו לחזור לכנסת. הח"כים אמרו ללשכת נתניהו: "אם שיקלי יעזוב את תפקידו כשר כדי לחזור לכנסת לא נאפשר מינוי מחדש שלו לשר התפוצות, ונצביע נגד המינוי בכנסת". בעקבות האיום לשכת נתניהו הנחתה לעצור את התפטרות שיקלי מהממשלה, והוא לא צפוי לחזור לכנסת בקרוב כחבר כנסת מן המניין.