פרסום ראשון: היוזמה הישראלית לעסקת שחרור חטופים נוספת. ישראל מנהלת מגעים לעסקת חטופים חדשה תחת חסות קטרית - כך פורסם הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11. ההתקדמות נוצרה בעקבות זיהוי של תזוזה בעמדת חמאס. לפי שלושה גורמים מדיניים וביטחוניים ששוחחו עם כאן חדשות.
לפי המתווה שנידון כרגע, מדובר בעסקה רבת שלבים, כאשר בשלב ראשון ישוחררו חטופים שאינם חיילים - נשים, ילדים וחולים כרוניים. בתמורה, ישראל נדרשת לעצור את האש לתקופה משמעותית, הסגה טקטית ולא משמעותית של כוחות צה"ל בכמה אזורים ברצועה, ושחרור של אסירים ביטחוניים מהכלא הישראלי. לפי דיווח ב"אקסיוס", בין השאר ישראל הציעה הפסקת אש של חודשיים בעזה, תמורת שחרור כלל החטופים.
היוזמה הישראלית לעסקה נחשפת: תוכנית רבת שלבים שתכלול בהתחלה שחרור חטופים שאינם חיילים, הפסקת אש משמעותית ושחרור מחבלים. לפי גורמים מדיניים וביטחוניים, המגעים תחת חסותה של קטר | @SuleimanMas1 עם הפרטים pic.twitter.com/hFWcBoa41O
— כאן חדשות (@kann_news) January 22, 2024
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> שמות החטופים שנותרו בשבי חמאס
ישראל ציפתה לקבל היום תשובה מקטר על עמדת חמאס בנוגע למתווה, אבל לפי המסרים שהתקבלו משם הדבר יידחה ביום או יומיים, בין היתר עקב הפעילות המסיבית של צה"ל בחאן יונס. גורם מדיני בכיר אמר היום: "אנחנו מזהים תזוזה בעמדה של חמאס ואנחנו אופטימיים. עם זאת, הכל יכול להשתנות בכל רגע". גורם אחר סיפר: "קטר עושה מאמצים רבים להגיע לעסקה הזאת".
"לא עוד עסקה - אלא כזו שתקדם את סוגיית 'היום שאחרי'"
עוד פורסם הערב במהדורה כי המתווכים הקטרים, האמריקנים והמצרים במשא ומתן לעסקה הצביעו על התגמשות בדרישת חמאס להתנות כל עסקה בסיום המלחמה. לדבריהם, חמאס מוכן להתמקד בחלקה הראשון של העסקה ולא לעסוק בחלקה האחרון - שמבחינת הארגון חייב להביא לסיום המלחמה. גורמים בישראל הטילו ספק בדבר ואמרו כי עד כה לא הוצגו בפניהם ראיות להתגמשות כזו.
קבינט המלחמה צפוי להתכנס ולדון בעסקת חטופים, המתווכחים טוענים – חמאס מוכן לוותר על דיון בהפסקת המלחמה ולדבר על השלבים הראשונים, בישראל סקפטים בקשר לכך.@AmichaiStein1 עם הפרטים. #חדשותהערב pic.twitter.com/adpKvVsma9
— כאן חדשות (@kann_news) January 22, 2024
יועצו הבכיר של נשיא ארצות הברית ביידן ברט מקגורק הגיע למצרים ויגיע בימים הקרובים גם לקטר. האמריקנים לא רואים בעסקה "עוד עסקת חטופים", אלא כזו שיכולה להוביל לסיום המלחמה וגם להוביל לקידום סוגיית "היום שאחרי" ונורמליזציה.