ראש הממשלה בנימין נתניהו לא קיבל היום (ראשון) את עמדת שב"כ וצה"ל, לפיה יש לאפשר כניסת ערביי ישראל לתפילה בהר הבית במהלך חודש רמדאן ללא מגבלות. בתום הדיון על ההיערכות לרמדאן, נתניהו טרם קיבל החלטה, וביקש לבחון את ההשלכות של כל הגבלה שתתקבל בעניין כניסת מתפללים מוסלמים להר הבית.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
גורם מדיני אמר, "הגיוני שיהיו הגבלות גיל בכניסה להר הבית בתקופה כזו. בינתיים לא התקבלה החלטה והדיונים יימשכו". מלשכת נתניהו נמסר: "ראש הממשלה קיבל החלטה מאוזנת שמאפשרת את חופש הפולחן במגבלות צורכי הביטחון שנקבעים על ידי גורמי המקצוע. כל פרסום אחר איננו נכון".
בחדשות הערב בכאן 11 פורסם הערב כי נציגי שב"כ, צה"ל ומשרד הביטחון בדיון הביעו עמדה לפיה הגבלה על ערביי ישראל תעניק לחמאס את מה שהוא מחפש - מלחמת דת. לדבריהם, השלכותיה של החלטה כזו עלולה להיות תגבור כוחות נוסף ביהודה ושומרון על חשבון רצועת עזה.
צה"ל ושב"כ הזהירו: הגבלות על מתפללים ערבים ישראלים באל אקצה ברמדאן עלולה להבעיר את השטח ולהעניק לסינוואר את מה שהוא רוצה – מלחמת דת | הדיווח של @roysharon11 #חדשותהערב pic.twitter.com/bxA2nz5PlX
— כאן חדשות (@kann_news) February 18, 2024
עוד פורסם הערב במהדורה, כי מסתמן שכניסת פלסטינים מיהודה ושומרון תותר רק לבני 60 ומעלה. לגבי ערביי ישראל ומזרח ירושלים, המשטרה תבחן אפשרות להגבלת כניסת עשרות אלפי ערבים אזרחי ישראל ותושבי מזרח ירושלים. גם במקרה זה מדובר במגבלת גיל, אך החלטה בנושא טרם התקבלה.
רה"מ דחה את המלצת שב"כ וצה"ל שלא להטיל מגבלות על כניסת מתפללים למסגד אל אקצה ברמדאן. מסתמן כי תיאסר כניסת מתפללים פלסטינים מתחת לגיל 60. כניסת ערביי ישראל ומזרח ירושלים תיבחן בהמשך | הדיווח של @SuleimanMas1 #חדשותהערב pic.twitter.com/qSUAyhtQu9
— כאן חדשות (@kann_news) February 18, 2024
בשעה 16:00 כינס נתניהו דיון בראשותו, בנושא הטלת מגבלות על כניסת מתפללים מוסלמים להר הבית - וההיערכות בירושלים לקראת רמדאן, החודש הקדוש למוסלמים. הדיון התקיים בפורום קבינט המלחמה, בנוסף לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר החוץ ישראל כ"ץ. מדובר בפורום מיוחד שהקים ראש הממשלה כדי לא לקיים את הדיון בקבינט המורחב.
במערכת הביטחון קיימים חילוקי דעות לגבי אילו הגבלות להטיל על כניסת פלסטינים מיהודה ושומרון וערבים-ישראלים בעלי תעודת זהות כחולה. בחדשות השבת בכאן 11 פורסם כי המשטרה הציעה בדיונים להציב במהלך רמדאן כוח משטרתי באופן קבוע ברחבת המסגד המרכזי בהר הבית, במטרה לטפל מיידית בהנפת דגלי חמאס ובקריאות הסתה. גורמי ביטחון אחרים, בהם שב"כ, מתנגדים לנוכחות קבועה של שוטרים ברחבה.
עוד בנושא
בחדשות שישי פורסם כי המשטרה המליצה להגביל את מספר העולים הפלסטינים להר הבית. הדבר יצר חילוקי דעות בין המשטרה לבין צה"ל ושב"כ, שהמליצו לאשר את כניסתם ללא הגבלה. כמו כן, גורמי ביטחון הביעו בדיון חשש מכך שהשר לביטחון לאומי בן גביר, עלול לקבל החלטות שיובילו להסלמה במזרח ירושלים וביהודה ושומרון.
הדילמה של מערכת הביטחון היא אם להתיר כניסה של ערביי יהודה ושומרון לישראל בזמן רמדאן ולהסתכן בפיגועים, או למנוע את כניסתם ולצפות להפרות סדר אלימות. במקביל, כוחות הביטחון נערכים לכך שחמאס ינסה לגרום להסלמה בקרב ערביי ישראל ומזרח ירושלים.