אחרי הווטו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', הממשלה אישרה היום (שני) את ההחלטה שתיתן מענה לנפגעי הנובה והמסיבות. לפי ההחלטה יוקצו מיליוני שקלים למשרדי הממשלה שיופנו לטיפול ושיקום שורדי המסיבות שהתקיימו בעוטף עזה ב-7 באוקטובר. כפי שפורסם בכאן חדשות - לדרישת סמוטריץ' נפגעי המסיבות לא יוגדרו בהחלטה החדשה "קהילה".
> עקבו אחר ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות
מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי, שקידם את ההחלטה, יהיה אחראי לפקח על יישומה. בהחלטה נכתב שהיא תייצר "כתובת" עבור הנפגעים. בין המשרדים שיקצו כספים לטובת הנפגעים - משרד הרווחה והביטוח הלאומי, משרד התרבות ומשרד הנגב הגליל והחוסן הלאומי - כל אחד מהם יקצה חמישה מיליון שקלים לטובתם.
שר האוצר סמוטריץ' הפתיע בשבוע שעבר את שרי הממשלה כשביקש להוריד מסדר היום את ההחלטה לטובת שורדי מסיבות שהתקיימו בעוטף ב-7 באוקטובר. בשיחה שקיים סמוטריץ' עם מזכיר הממשלה והשרים נימק את החלטתו וטען כי "לא צריך להגדיר אותם כקהילה".