ארצות הברית ביצעה ואישרה יותר ממאה עסקות מכירת אמצעי לחימה לישראל מאז 7 באוקטובר - כך דווח הערב (רביעי) בעיתון הוושינגטון פוסט האמריקני. העיתון ציטט גורמים אמריקנים רשמיים מתוך תדרוך מסווג שנערך לאחרונה בפני חברי קונגרס.
>הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
הנתון התלת-ספרתי, שלא דווח בעבר, הוא האיתות האחרון למעורבותה הגדולה של וושינגטון במלחמה. שתי עסקאות בלבד התפרסמו עד כה - תחמושת טנקים בשווי 106 מיליון דולרים, ומרכיבי פגז 115 מ"מ בשווי 147.5 מיליון דולרים. על עסקאות אלה נמתחה ביקורת ציבורית, מכיוון שאושרו תוך שימוש בסמכות לשעת חירום במטרה לעקוף את הקונגרס.
שאר העסקאות שעליהן מדווח הערב העיתון לא חצו את רף הסכום שממנו והלאה קיימת חובת דיווח. ובכל זאת, כל העסקאות יחד מהוות העברה מסיבית של אמצעי לחימה לרשות ישראל. זאת, בשעה שבכירים אמריקנים מתלוננים כי בישראל לא שעו לקריאותיהם להגביל את הפגיעה באזרחים, לאפשר כניסת סיוע נוסף לעזה, ולהימנע מרטוריקה הקוראת לעקירתם הקבועה של פלסטינים תושבי הרצועה.
דוברת הבית הלבן קארין ז'אן פייר סירבה להתייחס לדיווח. בנוסף, התחמקה מהשאלה מדוע הנשיא ביידן אינו קורא להפסקת אש קבועה.
עוד בנושא
בתוך כך, עיתון הוול סטריט ג'ורנל דיווח הבוקר כי מתחילת הלחימה, סיפקה ארצות הברית לישראל יותר מ-23 אלף יחידות של נשק מונחה, 58 אלף פגזי ארטילריה ותחמושת למערכת כיפת ברזל. מרבית ההעברות בוצעו בתחילת המלחמה, כשבחודשים האחרונים ניכרת הירידה בקצב האספקה.
בכתבה נאמר כי העברות הנשק סייעו לישראל להילחם בעזה, תוך שמירה על מוכנות גם בחזית הצפונית. גורם בכיר בצה"ל אמר לעיתון כי ישראל השתמשה במלאי נשק המיועד לחזית הצפונית, אך לא במידה שתערער על יכולות הלחימה מול חיזבאללה.
הבכיר אמר שבישראל מודאגים מצמצום הסיוע האמריקני כחלק מהפעלת לחץ נוסף של הנשיא ביידן. "ישראל קיבלה כל שהייתה צריכה, אך בהסתכלות לעתיד איני בטוח שזה ימשיך כך.