גורם ישראלי: "ארה"ב האטה את הסיוע הצבאי לישראל"

גורם ישראלי: "ארה"ב האטה את הסיוע הצבאי לישראל"
הגורם אמר לרשת ABC כי בתחילת המלחמה הגיעו משלוחי הנשק האמריקניים לישראל בקצב מהיר, אך בזמן האחרון הואטו מסיבה לא ידועה
מחבר שירז תקווה מחבר שירז תקווה
Getting your Trinity Audio player ready...
ג'ו ביידן
צילום: אריה לייב אברהמס, פלאש 90

גורם ישראלי בכיר אמר הערב (שישי) לרשת ABC כי ארצות הברית החלה להאט את הסיוע הצבאי לישראל. לדברי הגורם, משלוחי הנשק האמריקנים הגיעו לישראל בתחילת המלחמה בקצב מהיר מאוד, אך הואט מסיבה לא ידועה. עוד אמר הגורם כי בישראל מודעים לתסכול האמריקני בנוגע למלחמה ובצורך של ישראל לפעול יותר כדי לספק סיוע הומניטרי לרצועה.  

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

בסוף חודש ינואר דווח ברשת NBC כי ממשל ביידן דן בשימוש במכירת אמצעי לחימה לישראל כמינוף לשכנוע ממשלת נתניהו להישמע לקריאותיו להפחית את היקף המתקפה הצבאית ברצועת עזה. כך לפי שלושה גורמים אמריקאיים מכהנים, ואחד לשעבר. על פי הדיווח, הנחייה הועברה לפנטגון לבחון את הדברים. בין אמצעי הלחימה שנשקל אז לבחון את עיכובם: פגזי ארטילריה וערכות שהופכות פצצות טיפשות לחכמות.

מוקדם יותר היום הגיב הנשיא ביידן לדבריו של מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, צ'אק שומר, שקרא לבחירות בישראל ותקף את נתניהו וממשלתו. לדברי ביידן, "נאומו של שומר היה טוב, והביע דאגות המשותפות לאמריקנים רבים". 

"קואליציית נתניהו כבר לא מתאימה לצרכים של ישראל", אמר שומר. "העם הישראלי תקוע כרגע על ידי חזון שלטוני שתקוע בעבר". עוד אמר כי הוא תומך בהפסקת אש זמנית במלחמה בעזה.

 

 

בחירת העורכת