מחלוקות בצמרת הביטחון

שב"כ בדיון סגור: מטרת התשובה של חמאס לעסקה - גרירת רגליים

שב"כ בדיון סגור: מטרת התשובה של חמאס - עיכוב העסקה
יש גורמים הרואים בעמדת חמאס תשובה קונסטרוקטיבית שניתן להתקדם איתה לעבר עסקה. אחרים, כמו שב"כ, סבורים שמדובר בקניית זמן
מחבר סולימאן מסוודה מחבר סולימאן מסוודה
Getting your Trinity Audio player ready...
סינוואר רונן בר
צילום: עאבד רחים חטיב, אבשלום ששוני, פלאש 90

שב"כ העריך בדיון ביטחוני סגור כי חמאס הגיש את התשובה לעסקה לשחרור חטופים כדי להרוויח זמן ולגרור רגליים - כך פורסם הערב (שישי) בחדשות שישי בכאן 11. בדיון הסגור שהתקיים לאחרונה בהשתתפות בכירים בארגון ובצה"ל העריך שב"כ כי חמאס מעוניין בעיכוב במשא ומתן.

בצמרת הביטחונית קיימת מחלוקת בשאלה כיצד להתייחס לתשובת חמאס שהוגשה. יש גורמים שרואים בה תשובה קונסטרוקטיבית שניתן להתקדם איתה לעבר עסקה. אחרים, כמו שב"כ, סבורים שמדובר בקניית זמן. שב"כ סירב להתייחס לפרסום.

 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים 

הבוקר הודיע חמאס כי בתשובתו למתווה שהוצע בפריז ישוחררו בפעימה הראשונה ילדים, נשים, קשישים וחולים, תמורת 700 עד אלף אסירים פלסטינים. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי בשלב הראשון ישוחררו גם החיילות החטופות תמורת מאה אסירים "כבדים", המרצים מאסר עולם.

בתמורה לשחרור יתר החטופים הישראלים (חיילים וגברים שאינם קשישים) חמאס דורש את סיום המלחמה, נסיגת צה"ל מהרצועה ושחרור של כל האסירים הפלסטינים המוחזקים בישראל. לפי הדיווח הזה, חמאס לא דורש התחייבות ישראלית לסיום המלחמה כדי לשחרר את הנשים והמבוגרים בשלב הראשון.

קטר הגישה אמש נייר תשובה רשמי מטעם חמאס עם רשימה של דרישות - כך נודע לראשונה לכאן חדשות. הנייר הוגש לצוות המקצועי שמנהל את המשא ומתן מטעם ישראל. גורם שנחשף לתוכן הנייר אמר כי "מדובר בדרישות הגיונית והתקדמות חיובית. ניתן להגיע להסכם", אך מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "חמאס ממשיך להתבצר בדרישות מופרכות. עדכון בנושא יובא מחר לקבינט המלחמה ולקבינט המדיני-ביטחוני". תשובת חמאס הגיעה אחרי סיום ישיבת קבינט המלחמה, ולכן התקיים היום דיון דחוף נוסף של הקבינט.

גורם המעורה בפרטים אמר כי "תשובת חמאס כוללת התייחסות למתווה פריז. הארגון עדיין דורש לשחרר מספרים גדולים של אסירים - אבל לא המספרים ההזויים שהוא דרש לפני כן. יש גם דרישות בעניין החזרת התושבים לצפון הרצועה. ניתן לעבוד עם הדרישות האלה".

 

הפופולריים